Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Συνάντηση του Διονύση Σταμενίτη με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί (09/07/2014) ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης μαζί με εκπροσώπους των λαϊκών αγορών προκειμένου να γνωστοποιήσουν στον κ. Γιακουμάτο το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί λόγω της μη έκδοσης αδειών πλανόδιων πωλητών.

Το πρόβλημα προκύπτει από το γεγονός ότι βάσει του νέου νόμου η σύσταση των τριμελών επιτροπών, οι οποίες είναι αρμόδιες για την έκδοση άδειων, θα γίνεται με απόφαση της Περιφέρειας και όχι από τους φορείς των λαϊκών αγορών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον νόμο 4264/2014 (ΦΕΚ Α΄ 118) η αρμοδιότητα για τη χορήγηση της άδειας πλανόδιου πωλητή μεταφέρεται στην εκάστοτε Περιφέρεια και με απόφαση του Περιφερειάρχη συστήνονται οι επιτροπές, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την απαραίτητη διαδικασία. Συγκεκριμένα στο άρθρο 11 παρ. 1 ορίζεται: «Με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας συστήνονται Τριμελείς Επιτροπές για τη χορήγηση βεβαιώσεων σε παραγωγούς πωλητές λαϊκών αγορών, ορίζεται η σύνθεσή τους, καθορίζονται τα δικαιολογητικά που απαιτείται να προσκομιστούν ανάλογα με το είδος του προϊόντος, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την οργάνωση και τη λειτουργία τους, καθώς και το περιεχόμενο της βεβαίωσης». Διάταξη, η οποία συμπληρώνεται με το περιεχόμενο της παρ. 2 όπου αναφέρεται ότι: «Με απόφαση του οικείου Περιφερειάρχη συγκροτούνται στις περιφέρειες ή στις περιφερειακές ενότητες της χώρας οι αντίστοιχες Τριμελείς Επιτροπές». Ως αποτέλεσμα η έκδοση άδειων έχει παγώσει μέχρι να ολοκληρωθεί η απαραίτητη διαδικασία μεταφοράς αρμοδιοτήτων από τους φορείς των λαϊκών αγορών στις Περιφέρειες.

Ο κ. Σταμενίτης επισήμανε στον Υφυπουργό ότι, το γεγονός αυτό έχει ήδη προκαλέσει τεράστιο ζήτημα στους παραγωγούς, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε και η παραγωγή κυρίως ροδάκινων, βερίκοκων και κερασιών είναι αυξημένη.

Από την πλευρά του ο κ. Γιακουμάτος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι θα προχωρήσει στην κατάθεση τροπολογίας βάσει της οποίας θα δοθεί η δυνατότητα σύστασης των τριμελών επιτροπών προκειμένου να ξεκινήσει κανονικά η διαδικασία έκδοσης των αδειών.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *