Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Συνδέουν τα γυαλιά της Google... στον εγκέφαλο!

Ένα πρωτοποριακό λογισμικό συνδυάζει για πρώτη φορά τα γυαλιά ενισχυμένης πραγματικότητας της Google με ένα σετ εγκεφαλογραφήματος, προκειμένου ο χρήστης να έχει τον έλεγχο διάφορων λειτουργιών με την σκέψη.

Η πιο απλή αλλά και πρακτική από αυτές τις λειτουργίες είναι η λήψη φωτογραφίας από την κάμερα που διαθέτουν τα γυαλιά, χωρίς να χρειάζεται να κινηθεί ο χρήστης.

Η λοδρέζικη This Place που παρουσίασε το συγκεκριμένο σετ υποστηρίζει ότι επί του παρόντος απευθύνεται σε επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν καταστάσης υψηλής έντασης που απαιτούν ελεύθερα χέρια, όπως τους χειρούργους, όπως γράφει το BBC.

Από την άλλη, βέβαια, είναι σχετικά εύλογο ότι η είδηση έκδοσης του MindRDR χαροποιεί όσους συνηθίζουν να απαθανατίζουν κρυφά κάθε είδους στιγμές και γεγονότα. Μάλιστα, το λογισμικό διατίθεται δωρεάν προς όποιον θέλει να το αναπτύξει περαιτέρω για άλλες χρήσεις.

Η Google φυσικά δεν είδε ιδιαίτερα θετικά την ανακοίνωση, που απειλεί να δώσει αρνητικές διαστάσει στο προϊόν της, τόσο το ίδιο όσο και την χρήση του και τονίζει ότι δεν υιοθετεί την εφαρμογή. «Τα Google Glass δεν διαβάζουν το μυαλό σας ... αυτή η εφαρμογή φαίνεται να δουλεύει με ξεχωριστό εξοπλισμό που συνδέεις σε αυτά ... Δεν τα έχουμε εξετάσει ούτε εγκρίνει και φυσικά δεν θα είναι διαθέσιμα στα καταστήματά μας», είπε η εκπρόσωπος της εταιρείας.

Πώς βγαίνει η φωτογραφία

Το MindRDR αντιλαμβάνεται ότι ο χρήστης συγκεντρώνεται σε κάτι και στην «οθόνη» των Google Glass εμφανίζεται μία λευκή οριζόντια γραμμή που σταδιακά ανεβαίνει μέχρι την κορυφή, οπότε και η συσκευή παίρνει την φωτογραφία. Μάλιστα, υπάρχει η δυνατότητα άμεσης δημοσίευσης στα social media.

Η Google μέχρι τώρα παρέχει δυνατότητα μόνο χειροκίνητης λήψης ή με φωνητική εντολή.



Πηγή: BBC

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *