Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014

Συνέχιση των συσκέψεων στο ΥπΑΑΤ για τη νέα ΚΑΠ

Η επωφελής εφαρμογή, για τους Έλληνες αγρότες και όλους όσοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον πρωτογενή τομέα, των διατάξεων της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) αποτέλεσαν το βασικό αντικείμενο των διαδοχικών συναντήσεων που είχε το τελευταίο τριήμερο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος, με φορείς και οργανώσεις του αγροτικού κόσμου.

Η Πολιτική Ηγεσία συναντήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Παραγωγών και Εμπόρων Σπόρων (ΕΕΠΕΣ), τον Σύνδεσμο Ελληνικών Σπόρων (ΣΕΣ), τη διοίκηση του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ), τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ), καθώς και τους επικεφαλείς μεγάλου αριθμού Ομάδων Παραγωγών νωπών φρούτων και λαχανικών, αμπέλου και σταφίδας.

Στόχος της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τόνισε σε όλες τις συναντήσεις ο κ. Καρασμάνης, είναι μέσα από αυτόν τον ευρύ, ειλικρινή και οργανωμένο διάλογο με όλες τις οργανώσεις και φορείς του αγροτικού κόσμου, να εξαχθούν τα κατάλληλα συμπεράσματα για την επεξεργασία των εθνικών προτάσεων εφαρμογής των διατάξεων της νέας ΚΑΠ, που θα υποβληθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα τέλη του μήνα.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των οργανώσεων και των φορέων που συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, υπέβαλλαν αναλυτικές προτάσεις και θέσεις για τον τρόπο εφαρμογής της νέας ΚΑΠ και διατύπωσαν τις απόψεις τους για τα σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο κάθε κλάδος.

Οι συναντήσεις με τις αγροτικές οργανώσεις και φορείς θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *