Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Συνέντευξη τύπου του προεδρείου της ΕΠΣ Πέλλας

Συνέντευξη Τύπου παρέθεσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας, Αστέριος Αντωνίου μαζί με τον αναπληρωτή πρόεδρο, Αβραάμ Πανίδη.

Στόχος της διοίκησης της ΕΠΣ Πέλλας ήταν να ενημερώσει τον κόσμο και τα σωματεία για την οικονομική κατάσταση που παρέλαβε και σημειώθηκε πως η Ένωση έχει μπει σε διαδικασία εξυγίανσης. Από τα στοιχεία που δόθηκαν φαίνεται ξεκάθαρα η κακοδιαχείριση και η σπατάλη της προηγούμενης διοίκησης.

Στο πρόλογό του ο πρόεδρος κ. Αντωνίου, δήλωσε: Ξεκινήσαμε στις 12 Μαρτίου σα νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Πέλλας με τη φιλοδοξία να προσφέρουμε στο ποδόσφαιρο του νομού. Έχοντας περάσει πολλά χρόνια από τα γήπεδα και έχοντας βιώσει την αγωνία των παραγόντων για να κρατήσουν τις ομάδες αγωνιστικά και οικονομικά, είμαι γνώστης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο για την κατάσταση που παραλάβαμε για να μην χρεωθούμε ευθύνες άλλων. Είχαμε δεσμευτεί απέναντι στα σωματεία πως μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία θα βρεθούμε δίπλα τους προσπαθώντας να ελαφρύνουμε και όχι να επιβαρύνουμε την οικονομική τους κατάσταση. Δυστυχώς τα σωματεία της Πέλλας μειώνονται συνεχώς. Είχαμε δεσμευτεί να κάνουμε περικοπές των εξόδων των ομάδων για να συμμετέχουν στα τοπικό πρωταθλήματα. Δυστυχώς δεν είχαμε υπολογίσει την κατάσταση στην οποία ήταν η ΕΠΣ μέχρι τις 12 Μαρτίου και βλέπουμε πως οδηγούμαστε σε κάποια ασυνέπεια. Γίνεται τεράστια προσπάθεια μείωσης των δαπανών και εύρεσης χορηγών. Δεν έχουμε διάθεση αντιπαράθεσης σε προσωπικό επίπεδο με ανθρώπους που διοίκησαν πριν από μας. Δε μπορούμε ωστόσο να μην επισημάνουμε κάποια λάθη, παραλείψεις και κακοδιαχείριση που οδήγησε την Ένωση σε αυτό το οικονομικό αδιέξοδο.

Για τις οφειλές τις προηγούμενης διοίκησης και το γήπεδο της Καλλίπολης: Οι οφειλές που παραλάβαμε στις 12 Μαρτίου ήταν 54.820 ευρώ, ενώ η απερχόμενη διοίκηση παρέλαβε ταμείο 80.000 ευρώ, δηλαδή μιλάμε για απόκλιση 135.820 ευρώ. Έγινε σπατάλη των οικονομικών αποθέματα και δεν περιορίστηκαν οι δαπάνες. Έγινε το γήπεδο της Καλλίπολης όπου δαπανήθηκαν σχεδόν 40.000 ευρώ και μας κατηγόρησαν πως έχουμε ευθύνη για τη σημερινή του κατάσταση. Εμείς αναλάβαμε στις 12 Μαρτίου και τρεις ημέρες αργότερα βρεθήκαμε στο γήπεδο με τον κύριο Τσελεπή για να παρακολουθήσουμε έναν αγώνα παιδικού πρωταθλήματος. Τα παιδάκια όμως ξεντύνονταν έξω από τα αποδυτήρια. Τα πάντα ήταν διαλυμένα και οι γονείς δικαίως έκαναν παράπονα.

Σχετικά με τις μειώσεις των συνδρομών: «Αποφασίσαμε να μειώσουμε κατά 50 ευρώ τη συμμετοχή στο Κύπελλο, δηλαδή από τα 150 στα 100 ευρώ. Επίσης θα είναι υποχρεωτική η συμμετοχή όλων των ομάδων. Στο πρωτάθλημα στόχος ήταν να μειωθεί κατά 100 ευρώ η συνδρομή, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό. Όμως, σε συνεννόηση με την Επιτροπή Διαιτησίας όλες οι ομάδες θα έχουν μία δωρεάν διαιτησία, ώστε να έχουν από εκεί τα σωματεία οφέλη από εκεί. Επίσης, στο παιδικό πρωτάθλημα πλέον καταργείται το παράβολο των 5 ευρώ για τα δελτία και θα είναι εντελώς δωρεάν. Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε και σε περαιτέρω μειώσεις, εφόσον υπάρξει βελτίωση των οικονομικών μας».

Για τις αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των μπαράζ και τη χρησιμοποίηση ενός μικρού: Ο πρωταθλητής της Α1 θα βγαίνει με λιγότερα παιχνίδια για να μην πάει καταπονημένη η ομάδα στα μπαράζ ανόδου. Το σύστημα που θα εφαρμοστεί μπορείτε να το δείτε στην προκήρυξη. Σχετικά με τη χρησιμοποίηση ενός παίκτη γεννημένου το 1997, προσωπικά ήμουν της άποψης να μην είναι κανένας, ενώ πέρσι ήταν δύο. Υπήρχε και η άποψη το όριο να είναι στο 1996, αλλά στα μέσα του πρωταθλήματος ο ποδοσφαιριστής θα είναι 19 χρονών. Δεν γίνεται να υπάρχουν παίκτες που στα 19 αγωνίζονται σε Μουντιάλ και εμείς εδώ να τον θεωρούμε ταλέντο.

Σχετικά με την τροποποίηση καταστατικού: Η Γενική Συνέλευση είναι το ανώτατο όργανο της Ένωσης. Υπάρχει ένα καταστατικό της ΕΠΟ που θα μας έρθει τροποποιημένο στην τελευταία Γ.Σ. Θα ζητήσουμε τις προτάσεις από τα σωματεία για τις αλλαγές που θέλουν, θα κάνουμε μία Γ.Σ. με απόλυτη μονιμότητα και μέσα από εκεί θα αποφασίσουν τα σωματεία τι καταστατικό θέλουν να έχουν. Δυστυχώς η τελευταία τροποποίηση δεν ήταν αποδεκτή από κανέναν και αιφνιδιαστήκαμε όλοι όταν την είδαμε. Μια πρόταση δική μου είναι τα σωματεία να εκπροσωπούνται από συγκεκριμένα όργανα. Δεν γίνεται τελευταία στιγμή να έρχεται ο ψάλτης του χωριού και να ψηφίζει τον Αντωνίου επειδή είναι φίλος του.

Για τις επαφές της Ένωσης με την ΕΠΟ: Γίνεται μία προσπάθεια και από την ΕΠΟ να ενισχυθούμε κατ’ εξαίρεση, γιατί η αντιπαλότητα των προηγούμενων διοικήσεων, για να μην πω μόνο της τελευταίας, στέρησε από την Ένωσή μας να έχει κάποιους πόρους. Με λυπεί ότι η Ημαθία έχει ένα Ενωσιακό γήπεδο στολίδι και εμείς πληρώσαμε σχεδόν 40.000 ευρώ για την Καλλίπολη και δεν έχουμε γήπεδο. Έχουν γίνει επαφές με την ΕΠΟ για να ενισχυθούμε ακόμα περισσότερο και ήδη πήραμε μία επιχορήγηση 43.000 ευρώ όπως ανακοινώσαμε.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας, Αβραάμ Πανίδης, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στα ποσά που σπαταλήθηκαν.

«Δυστυχώς δε μπορούμε να υλοποιήσουμε στο απόλυτο τις δεσμεύσεις μας. Έχουμε κάνει όμως αρκετά από αυτά που υποσχεθήκαμε. Θέλουμε να σταθεροποιήσουμε οικονομικά την Ένωση και να μπορεί να σταθεί στα πόδια της για να μπορέσουμε να μειώσουμε τα έξοδα των σωματείων.

Υπάρχουν έξοδα που προκαλούν την κοινή γνώμη και συγκεκριμένα αναφέρω:

- Δόθηκαν 32.219,82 ευρώ σε δύο δικηγόρους για ασφαλιστικά μέτρα και τροποποίηση καταστατικού. Η δικαστική διαμάχη ήταν ανάμεσα στον κ. Νουσηκύρου και τον κ. Τσώτσο. Η διαφορά είναι πως ο δεύτερος πλήρωνε τα έξοδα από την τσέπη του και ο πρώτος με χρήματα της Ένωσης.

- Τα έξοδα για την καταχώρηση για τέσσερα χρόνια και επισκευή εγκαταστάσεων στην Καλλίπολη ανέρχονται σε 39.815 ευρώ.

- Στα έξοδα των Μεικτών ομάδων έχουμε 360 σάντουιτς με 2.20 ευρώ και 500 νερά με 50 λεπτά κόστος το καθένα. Είναι πάρα πολλά τα λεφτά για τέτοιες ποσότητες.

- Υπάρχει παραστατικό 4.000 ευρώ για Επιτροπή Διαιτησίας. Που πήγαν τα λεφτά είναι άγνωστο. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια η Επιτροπή Διαιτησίας έχει στοιχίσει στην Ένωση 30.000 ευρώ, που προσωπικά πιστεύω εδώ είναι η μεγάλη σπατάλη. Επίσης, χρωστάμε στους παρατηρητές 5.858 ευρώ. Το 2010 η Επιτροπή Διαιτησίας έχει έξοδα 15.934 ευρώ με ένα τιμολόγιο 9.309 ευρώ για στολές διαιτητών που δεν φορέθηκαν ποτέ.

- Είναι μόνιμο φαινόμενο τα 200-300 ευρώ κάθε μήνα για έξοδα διοικητικού συμβουλίου. Εμείς έχουμε κάνει εφτά συμβούλια μέχρι στιγμής και έχουμε μηδενικά έξοδα.

- Στους λογαριασμούς τηλεφώνων τα νούμερα ήταν τρελά. Μιλάμε για 600 και 800 ευρώ το μήνα, λες και είχαμε τηλεφωνικό κέντρο και κάναμε γκάλοπ για τις εκλογές. Πλέον σε αυτά τα ποσά υπάρχει μείωση τουλάχιστον 70%.

- Οι οφειλές στους υπαλλήλους της ΕΠΣ ήταν 16.726, τα λεφτά του προπονητή 8.750 ευρώ. Αυτά τα ποσά ήταν στις 12 Μάρτιου όταν και παραλάβαμε τη διοίκηση.

- Δόθηκαν 9.000 ευρώ στην Αναγέννηση Γιαννιτσών ως οικονομική ενίσχυση. Συγκεκριμένα υπάρχει συμφωνητικό 7.000 ευρώ στο οποίο αναφέρεται πως ο κ. Καραογλανίδης θα τα επιστρέψει μόλις πάρει την επιχορήγηση. Τα χρήματα αυτά δεν επεστράφησαν ποτέ. Τα υπόλοιπα 2.000 ευρώ είναι δύο χρυσά εισιτήρια διαρκείας με κόστος 1.000 το καθένα. Στον Ολυμπιακό θα πήγαιναν και πλήρωσαν τόσα; Υπάρχουν χρήματα που δόθηκαν σε δύο ακόμα σωματεία, τον Εδεσσαϊκό και τον ΑΣ Άγρας. Αυτά είναι προκλήσεις γιατί αυξάνουν τις συνδρομές για να τα δώσουν τελικά σε τρία σωματεία. Μπορεί να είμαι από τα Γιαννιτσά και να υποστηρίζω την Αναγέννηση, αλλά αυτά τα χρήματα που δόθηκαν είναι παράνομα. Δεν γίνει να διοικείς το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και να χρηματοδοτείς επαγγελματική ομάδα

Υπάρχουν και πολλά ακόμα που έχω πέρα, αλλά δεν θέλω να σας κουράσω άλλο, απλά θέλαμε να σας δείξουμε τουλάχιστον ένα μέρος αυτών που συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια. Προσωπικά πιστεύω πως κάποια από τα χρήματα που δε δικαιολογούνται πως χάθηκαν, πρέπει να επιστραφούν από την προηγούμενη διοίκηση».


logospellas.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *