Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Κύπρια ευρωβουλευτής ζητά από τον Σαμαρά να παύσει τον Βενιζέλο από υπουργό Εξωτερικών

Ελένη ΘεοχάρουςΣφοδρή κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο υπουργείο Εξωτερικών και την Κύπρια ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους, μετά από τα ερωτήματα που έθεσε η τελευταία για τουρκικό έγγραφο που κατατέθηκε επί ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, στο οποίο αναφέρεται ως «εκλιπούσα» η Κυπριακή Δημοκρατία, και για τις ευθύνες του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σε μία πρωτοφανή κίνηση, το υπουργείο Εξωτερικών απάντησε με ρηματική διακοίνωση, εκφράζοντας την ενόχλησή του για τις δηλώσεις της κ. Θεοχάρους, ενώ με δήλωσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για «δήθεν πατριωτικούς κύκλους, που προσπαθούν να εμπορευτούν πολιτικά ή δημοσιογραφικά τις εθνικές ευαισθησίες».

Άμεση ήταν η αντίδραση της Κύπριας ευρωβουλευτού, η οποία, με δηλώσεις της στο κυπριακό δίκτυο Sigma TV χαρακτήρισε «ανοησίες, φληναφήματα και ανευθυνότητες» τη δήλωση Βενιζέλου, με την οποία, όπως είπε, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας μετατρέπει ένα ζήτημα δικών του πολιτικών χειρισμών σε θέμα σχέσεων Κύπρου- Ελλάδας.

«Η παροιμιώδης ανευθυνότητα του Βενιζέλου είναι η πέτρα του σκανδάλου», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ελένη Θεοχάρους, εγκαλώντας τον υπουργό Εξωτερικών για το «θράσος» του, ενώ σχολίασε ότι τίθεται μείζον ζήτημα ευθυνών του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος «οφείλει να τον παύσει, οφείλει να τον απομακρύνει, κακώς τον διατηρεί σε αυτήν τη θέση».

Ξεκαθάρισε επιπλέον πως δεν έχει συναντήσει ποτέ τον Ευάγγελο Βενιζέλο και δεν υπάρχει καμία προσωπική εμπάθεια, και διερωτήθηκε γιατί δεν έχει προχωρήσει το υπουργείο Εξωτερικών σε ρηματική διακοίνωση για τουρκικές παραβιάσεις, αλλά το έκανε για τις δηλώσεις μίας ευρωβουλευτού.

Δημόσια παρέμβαση στην αντιπαράθεση έκανε και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. σύμφωνα με το Sigmalive. Ο Νίκος Αναστασιάδης απηύθυνε έκκληση να «αποφεύγονται πειρασμοί, που μπορεί να μολύνουν μια παραδοσιακή, δεδομένη στάση στήριξης προς την Κύπρο από πλευράς της Ελλάδας», διαβεβαιώνοντας, παράλληλα, ότι οι σχέσεις «με τη μητέρα πατρίδα, είναι άψογες και άριστες».




πηγή:koutipandoras.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *