Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Έδεσσα: Συνέχιση εργασιών στην οικία Τσάμη

Συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες αποκατάστασης της οικίας Τσάμη στο Βαρόσι, μετά τις δίμηνες αρχαιολογικές έρευνες προς αναζήτηση του αρχαίου τείχους της πόλης στα θεμέλια του παραδοσιακού σπιτιού.

Μέσα από τη στενή συνεργασία αναδόχου και μελετητών επιδιώκεται το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα στην παρουσίαση ενός σπιτιού της παραδοσιακής συνοικίας της Έδεσσας.

Ένα από τα εντυπωσιακά στοιχεία της οικίας Τσάμη, όπως και των υπόλοιπων σπιτιών στο Βαρόσι, είναι το κανάλι με το πόσιμο νερό που διέρχεται μέσα από το σπίτι. Το κανάλι σώζεται σε πολύ καλή κατάσταση και θα αναδειχθεί ως ένα σημαντικό χαρακτηριστικό των σπιτιών της περιοχής.

Το έργο αποκατάστασης του παραδοσιακού σπιτιού Τσάμη είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 855.000 € και με την ολοκλήρωσή του αναμένεται να δημιουργηθεί ένας αξιόλογος επισκέψιμος χώρος, στον οποίο οι επισκέπτες θα μπορούν να γνωρίσουν ένα χαρακτηριστικό παραδοσιακό σπίτι της Έδεσσας.



Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας

1 comments:

  1. 855.000 ευρω??? Αν σκεφτει κανεις οτι το κοστος κατασκευης ενος νεου κτισματος δεν ξεπερναει τα 600 με 700 ευρω, αυτο το σπιτι πρεπει να εχει εμβαδο γυρω στα 800 τετραγωνικα. Αυτα με μια αυξηση λογω αρχαιολογιας, και κερδους του εργολαβου. Μετα η χωρα εχει πτωχευσει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *