Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Πτώχευσε μεγάλο ρωσικό πρακτορείο - Περίπου 10.000 Ρώσοι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα

Βόμβα από τη Ρωσία στην καρδιά του καλοκαιριού, καθώς, το πολύ μεγάλο ρωσικό τουριστικό πρακτορείο «Labirint» ανακοίνωσε και επισήμως από την Μόσχα την πτώχευσή του, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα σε επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου εντός και εκτός Ελλάδας.

Λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας) το πρακτορείο ανακοίνωσε την αναστολή των εργασιών του ενημερώνοντας τους πελάτες του που βρίσκονται εκτός Ρωσικής Ομοσπονδίας πως θα επιμεληθεί οποιασδήποτε βοήθειας συμπεριλαμβανομένου και του επαναπατρισμού τους.

Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, συνολικά περίπου 15 με 20.000 τουρίστες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό, ενώ 200.000 τουρίστες έχουν πληρώσει τις διακοπές τους μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

«Η κήρυξη επίσημα της αναστολής των δραστηριοτήτων του Labirint θα επιτρέψει στον οργανισμό «Turpomosch» να χρησιμοποιήσει από το ταμείο που υπάρχει για τις περιπτώσεις αυτές, την άντληση χρημάτων προκειμένου να επαναπατριστούν οι Ρώσοι τουρίστες» αναφέρει το πρακτορείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «μπάλα» της διακοπής των πτήσεων έχει πάρει και πολλούς μικρούς αξιόπιστους ρωσικούς tour operators, οι οποίοι είχαν αγοράσει θέσεις στις πτήσεις αυτές, και οι πελάτες τους έχουν μείνει στα ρωσικά αεροδρόμια χάνοντας τις διακοπές τους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης υπήρξαν συναντήσεις στην Ομοσπονδιακή αρχή τουρισμού της Ρωσίας μεταξύ των εμπλεκομένων μερών, χωρίς να υπάρξει λύση, ενώ το συνολικό άνοιγμα του ρωσικού tour operator εκτιμάται σε 1,6 δισ ρούβλια.

Περίπου 10.000 Ρώσοι στην Ελλάδα

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης, στο δελτίο του Alpha υπολογίζεται ότι οι Ρώσοι πελάτες του πρακτορείου που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι μεταξύ 8.000 και 10.000.

Ο κ. Ανδρεάδης τόνισε ότι οι τουρίστες πρέπει να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη διαμονή τους στην Ελλάδα επισημαίνοντας ότι υπάρχει ειδικός ασφαλιστικός οργανισμός της ρωσικής κυβέρνησης ο οποίος θα καλύψει τα έξοδα και τις αποζημιώσεις που τους αναλογούν.

Το ίδιο θα συμβεί και για τους Έλληνες επαγγελματίες του κλάδου στους οποίους ο κ. Ανδρεάδης συνέστησε ψυχραιμία και όχι σπασμωδικές κινήσει για να μην τραυματιστεί η εικόνα της χώρας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο σήμερα ακυρώθηκαν οι ακόλουθες πτήσεις:

R2 6931 - Domodedovo - Κέρκυρα

R2 6413 – Ekaterinburg - Κέρκυρα

R2 6957 – Ufa - Ηράκλειο

R2 6913 - Domodedovo - Σαντορίνη

R2 6991 - Domodedovo - Ζάκυνθος


thestival.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *