Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Φιλική ήττα για τον ΠΑΟΚ στο Σαν Πάολο (vids)

Ο ΠΑΟΚ αν και έχασε με 2-0 από την Νάπολι στο φημισμένο Σαν Πάολο, οι νεαροί παίκτες του κέρδισαν σε εμπειρίες από ένα τόσο δυνατό φιλικό.


Συγκίνηση για Εσπόζιτο

Το φιλικό της Νάπολι με τον ΠΑΟΚ έγινε στη μνήμη του αδικοχαμένου οπαδού της Νάπολι, που σκοτώθηκε από οπαδό της Ρόμα σε επεισόδια την ημέρα του τελικού του Κυπέλλου με τη Φιορεντίνα.

Ο λόγος για τον Τσίρο Εσπόζιτο, με τους φιλάθλους της Νάπολι που πήγαν στο Σαν Πάολο με μπλούζες που είχαν το πρόσωπό του και έγραφαν: «Τσίρο ζεις». Η συγκίνηση ήταν μεγάλη, με τον πρόεδρο των «παρτενοπέι», Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις και τη μητέρα του Εσποζίτο, Αντονέλα, να μιλούν στον κόσμο, που τους χειροκρότησε.

Έτσι ξεκίνησαν

Στο αγωνιστικό σκέλος οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με 4-2-3-1 το παιχνίδι. Για τη Νάπολι ο Ράφαελ ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Μέστο δεξιά στην άμυνα, ο Μπρίτος αριστερά και οι Ραουλ Αλμπιόλ. Κουλιμπαλί στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Γκαργκάνο, Ζορζίνιο και μπροστά τους ο Καγιεχόν δεξιά, ο Βάργκας αριστερά και ο Χάμσικ στον άξονα. Μοναδικός προωθημένος ο Ζαπάτα.

Για τον ΠΑΟΚ ο Γιακουμής πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, ο Κίτσιου κάλυπτε το δεξί άκρο της άμυνας, ο Ρατς το αριστερό, με τους Βίτορ, Κατσικά να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι οι Μανοτύρο, Τζανδάρης και μπροστά τους ο Γκολάσα στον άξονα, με τους Μακ και Περέρια στα άκρα. Στην κορυφή ο Αθανασιάδης.

Λάθος Βίτορ και 1-0

Το σκορ στο Σαν Πάολο άνοιξε με το... καλημέρα, έπειτα από λάθος του Βίτορ. Ο Χάμσικ πήρε την μπάλα, την έδωσε στον Καγιεχόν και αυτός πλάσαρε ιδανικά τον Γιακουμή για να βάλει σε θέση οδηγού την ομάδα του μόλις στο 3'.

Ανέβηκε μετά το 15'

Η Νάπολι είχε τα ηνία και την κατοχή, όμως δε φόρτσαρε, με τον ΠΑΟΚ να μη δείχνει τίποτα το ιδιαίτερο μέχρι και το 15'. Από εκεί κι έπειτα, είχε κάποιες επιθετικές προσπάθειες, με πρώτη αξιόλογη στιγμή το σουτ του Τσανδάρη στο 23', το οποίο κόντραρε στον Αλμπιόλ και κατέληξε κόρνερ.

Η ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Αθανασιάδη στο αμέσως επόμενο λεπτό δε βρήκε δίχτυα, ενώ στο 26' ο Γιακουμής έδειξε καλά αντανακλαστικά στο δυνατό σουτ του Χάμσικ. Ο Κλάους δεν μπόρεσε να σκοράρει ούτε στο 27', όπου η κεφαλιά του κατέληξε στα χέρια του Ράφαελ όντας υπό πίεση από τον Αλμπιόλ.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το πλασέ του Καγιεχόν στο 36', όταν ο Γιακουμής βρήκε όσο έπρεπε την μπάλα για να παραχωρήσει κόρνερ, ενώ οι καλά στοιχεία έδειξαν οι Ρατς, Γκολάσα και Μακ. Αντίθετα, υπήρξαν αρκετά προβλήματα στην άμυνα, όπου έγιναν πολλά λάθη.

Κερδισμένοι οι μικροί

Στην επανάληψη κυριάρχησαν οι αλλαγές, με τον Άγγελο Αναστασιάδη να βάζει αρκετούς πιτσιρικάδες, οι οποίοι είχαν να δώσουν περισσότερα και μόνο εμπειρίες μπορούσαν να κερδίσουν.

Ο «Δικέφαλος» του Βορρά ήταν καλύτερος στο τελευταίο 20λεπτο και είχε τις ευκαιρίες να πετύχει ένα τέρμα, όπως αυτές του Κουλούρη στο 70', όπου δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Ράφαελ, και του Αθανασιάδη στο 83', όταν σούταρε άουτ εξ' επαφής και με τον Κολόμπο να είναι εξουδετερωμένος έχοντας αποκρούσει το σουτ του Μάρτενς.

Ξανά λάθη και 2-0

Όμως, τα λάθη στην άμυνα έκαναν την εμφάνισή τους και στην επανάληψη αρχής γενομένης από το 51'. Ο Κατσικάς έκανε το λάθος για να βγάλει τα... κάστανα απ' τη φωτιά ο Γιακουμής, που πρόλαβε τον Μίτσου και μπλόκαρε.

Στο 71' ο Μέρτενς έδωσε στον Πάντεφ, ο οποίος βρήκε χώρο κι έκανε το σουτ, με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να περνάει άουτ. Μάλιστα, στο φινάλε δέχτηκε και δεύτερο τέρμα, όταν από μπαλιά του Τζεμάιλι ο Ραντόσεβιτς διαμόρφωσε με κοντινή προβολή το τελικό 2-0.

Οι αρχικές συνθέσεις

Νάπολι: Ράφαελ, Μέστο, Κουλιμπαλί, Μπρίτος, Γκαργκάνο, Ζορζίνιο, Βάργκας, Χάμσικ, Καγιεχόν, Βάργας, Ντουβάν Ζαπάτα.

ΠΑΟΚ: Γιακουμής, Κίτσιου, Βίτορ, Κατσικάς, Ρατς, Μαντούρο, Τζανδάρης, Γκολάσα, Μακ, Περέιρα, Αθανασιάδης.


Δείτε τα γκολ του αγώνα






gazzetta.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *