Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

IALMOPIA LIVE: Δεκαεννέα καλλιτέχνες εργάζονται για την Αλμωπία στο “Living history, Living nature” [ΕΙΚΟΝΕΣ]

IALMOPIA LIVE: Δεκαεννέα καλλιτέχνες εργάζονται για την Αλμωπία στο “Living history, Living nature” [ΕΙΚΟΝΕΣ]



Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πράξη “Living history, Living nature” του Δήμου Αλμωπίας. Ένα Project αρκετά ενδιαφέρον για την περιοχή μας που αξίζει να στηρίξει και να παρακολουθήσει ο κόσμος της Αλμωπίας μας.


Δυο λόγια για το project:

Από την Τρίτη 26/08 έως την Πέμπτη 04/09, δεκαεννέα καλλιτέχνες θα εργαστούν για την Αλμωπία, δημιουργώντας πρωτότυπα έργα με αφορμή συγκεκριμένους τόπους της, όπως τα Λουτρά Λουτρακίου, το Κάστρο της Χρυσής, ο Άγιος Δημήτριος Αετοχωρίου, η Ιερά Μονή του Αγίου Ιλαρίωνα στους Προμάχους, η Ιερά Μονή του Αρχάγγελου Μιχαήλ στον Αρχάγγελο, η Καλή Πεδιάδα στο Λουτράκι, τα όρη Τζένα και Πίνοβο και πολλά άλλα.

Τα έργα θα στοχεύουν στην αποκάλυψη του «genius loci» της Αλμωπίας, ή αλλιώς του πνεύματος του τόπου, και καλούνται να αποδώσουν τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μέσω ποικίλων εκφραστικών μέσων, δίνοντας συνολικά ένα ιδιαίτερο στίγμα της σύγχρονης Τέχνης.

Οι καλλιτέχνες επιλέχθηκαν μετά από κάλεσμα του Δήμου Αλμωπίας, σε συνεργασία με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης, το οποίο στηρίζει την προσπάθεια του Δήμου Αλμωπίας για τη σύνδεση της Tέχνης με την τοπική ανάπτυξη. Η συνεργασία αυτή μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για πολλές δράσεις προς όφελος των δημοτών και της ευρύτερης περιοχής.

Τα αποτελέσματα του εργαστηρίου δημιουργίας πρωτότυπων έργων για την Αλμωπία θα παρουσιαστούν στο τέλος του προγράμματος σε ειδική εκδήλωση.

Η πράξη χρηματοδοτείται από το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας «Ελλάδα-π.Γ.Δ.Μ. 2007-2013» και εντάσσεται στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση για τον φυσικό και ιστορικό πλούτο της Αλμωπίας, καθώς και στην προβολή του με στόχο την ανάπτυξη εναλλακτικού τουρισμού.


Δείτε τις φωτογραφίες του ialmopia.gr:


 Η Βιργινία Μαστρογιαννάκη από Θεσσαλονίκη - Καλλιτέχνης


Ο Αλέξανδρος Αδαμίδης από Θεσσαλονίκη - Street Artist και η Σωτηρία Ζουρμπά από Αθήνα - Ζωγράφος


Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλμωπίας



Ξενιτείδιο Πνευματικό κέντρο Αριδαίας


Η Ελένη Προβατά από Κέρκυρα - Χαράκτρια


 Η Μαρία Οικονόμου από Αθήνα - Ζωγράφος


 Ο Ζαχαρίας Πολυχρονάκης από Αθήνα - Ζωγράφος


 Η Δήμητρα Λαμπρέτσα από Αθήνα - Ζωγράφος


Η κ. Σοφία Τουρά από τις Αλησμόνητες Πατρίδες Αλμωπίας με την Φωτεινή Παπαχατζή στο project "Η δικιά μου Αλμωπία"



Η Φωτεινή Παπαχατζή από Πρέβεζα - Φωτογράφος


 Το project  “Living history, Living nature”


Συλλογή φωτογραφιών, ιστοριών, αναμνήσεων στο project "Η δικιά μου Αλμωπία_My Almopia" από τους κατοίκους Αλμωπίας


ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *