Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Έδεσσα: Έκδοση για τον Καπετάν Άγρα

Τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου επισκέφθηκε ο κ. Αθανάσιος Τερζάκης από τους Γαργαλιάνους, τη γενέτειρα του Καπετάν Άγρα, που έχει συγγράψει το βιβλίο «Ο Μεσσήνιος Μακεδονομάχος Καπετάν Άγρας. Άγνωστα στοιχεία για την καταγωγή και τη θυσία του». Ο κ. Τερζάκης παρέδωσε στον Δήμαρχο ένα αντίτυπο του βιβλίου του, που θα εμπλουτίσει η βιβλιοθήκη του Μουσείου που βρίσκεται στην Τ.Κ. Καρυδιάς και είναι αφιερωμένο στη μνήμη των Μακεδονομάχων Καπετάν Άγρα και Αντώνη Μίγκα.

Ο κ. Τερζάκης γνωρίζει τις άριστες σχέσεις συνεργασίας που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των Δήμων Έδεσσας και Τριφυλίας, τόσο από την παρουσία του Δημάρχου Έδεσσας στα «Αγαπήνεια», τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στους Γαργαλιάνους προς τιμήν του Σαράντη Αγαπηνού, όπως ήταν το όνομα του Καπετάν Άγρα, όσο και από τις αναφορές των τοπικών μέσων ενημέρωσης της περιοχής των Γαργαλιάνων στις εκδηλώσεις μνήμης για τους Μακεδονομάχους που πραγματοποιούνται στην Καρυδιά.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό που οι σχέσεις μας με τους Γαργαλιάνους δεν σταματούν στην ούτως ή άλλως άριστη συνεργασία με το Δήμο Τριφυλίας, αλλά γίνονται ολοένα και βαθύτερες και αγκαλιάζουν και την τοπική κοινωνία», δήλωσε ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου μετά τη συνάντησή του με τον κ. Τερζάκη.



Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *