Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα πρόκληση: Οι Σκοπιανοί «κατέκτησαν» τον Όλυμπο!

Απόντος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών οι Σκοπιανοί προχώρησαν σε νέα πρόκληση – Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μιλόσοσκι και η παρέα του ύψωσαν το κόκκινο πανί που φέρει το σύμβολο του "Ήλιου της Βεργίνας" στην υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας

Μία παρέα Σκοπιανών ορειβατών με επικεφαλής τον άλλοτε υπουργό Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι επιδεικνύουν με ιδιαίτερο θράσος τη σημαία που φέρει τον ήλιο της Βεργίνας.

Ζώντας στιγμές χαράς που κατάφεραν να πατήσουν στην υψηλότερη κορυφή της χώρας, οι Σκοπιανοί πανηγυρίζουν την «κατάκτηση» του Μύτικα, και φωτογραφίζονται με το μακεδονικό σύμβολο που προσπαθούν να καπηλευθούν!



Οι φωτογραφίες δημοσιεύονται στην σκοπιανή εφημερίδα Vest και προκαλούν οργή. Κάθε εμπλεκόμενος με το Σκοπιανό ζήτημα διατυμπανίζει ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να τυγχάνει ιδιαίτερης προσοχής. Αυτό όμως δεν φαίνεται να γίνεται κατανοητό από την πλευρά των Σκοπιανών οι οποίοι προκαλούν με κάθε τρόπο.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως «Ο αντιπρόεδρος της βουλής - πρώην υπουργός Εξωτερικών- Αντόνιο Μιλόσοσκι, κατέκτησε την υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου στην Ελλάδα» και συνεχίζει «μετά από μία ώρα σκληρής αναρρίχησης στους βράχους, πάτησε την κορυφή του Ολύμπου, τον Μύτικα. Μέσα στα συγχαρητήρια και τις αγκαλιές φώναζε και τραγουδούσε. Φυσικά τράβηξε και φωτογραφίες. Ο ίδιος ο Αντόνιο Μιλόσοσκι, τόνισε ότι τη σημαία που κρατά στον Όλυμπο με τον 16άκτινο ήλιο της Βεργίνας, την έχει πάντοτε μαζί του».

Ποιος είναι ο Μιλόσοσκι

Στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών και σήμερα είναι αντιπρόεδρος της βουλής των Σκοπίων. Φαίνεται πως έχει μάθει από τον «μέντορά» του πώς να προκαλεί την αντίπαλη πλευρά.

Η ενέργεία του, να φωτογραφηθεί κρατώντας την κόκκινη σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας, είναι ιδιαίτερα προκλητική αφού σύμφωνα με την Ενδιάμεση Συμφωνία Αθηνών – Σκοπίων του 1995, οι γείτονες δεσμεύονται να σταματήσουν την χρήση του αρχαιοελληνικού συμβόλου.

Οι προκλήσεις του Σκοπιανού αξιωματούχου συνεχίστηκαν και στο ορεινό καταφύγιο, όπου κόλλησε αυτοκόλλητο με την ένδειξη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» στον πίνακα ανακοινώσεων, όπου υπάρχουν αυτοκόλλητα και από άλλες χώρες.



Ο ίδιος, όντας περιχαρής, ανέβασε και τις φωτογραφίες του στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media. Σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Σαν να μην γνωρίζει το ζήτημα που χωρίζει τις δύο χώρες.

«"Μακεδονική" αποστολή στον Όλυμπο, κορφή Μύτικας σε υψόμετρο 2917 μέτρων», έγραψε στο Twitter ο Μιλόσοσκι. Στις απαντήσεις τους, οι followers του πρώην υπουργού Εξωτερικών της FYROM τον συγχαίρουν για το επίτευγμά του να αναρριχηθεί στην υψηλότερη κορφή της Ελλάδας και του γράφουν μπράβο. Κάποιος μάλιστα παρομοιάζει την αποστολή των Σκοπιανών «ορειβατών» με τους θεούς του Ολύμπου...

«Σε… λήθαργο» το υπουργείο Εξωτερικών

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών το θράσος των Σκοπιανών ξεχειλίζει. Πριν από λίγες ημέρες τα έβαλαν με το BBC επειδή «τόλμησε» να πει το αυτονόητο. Ό, τι δηλαδή ο τάφος που βρίσκεται στην Αμφίπολη είναι ελληνικός.

Μάλιστα οι παραχαράκτες της ιστορίας μας γύρισαν και στο παρελθόν λέγοντας πως «δεν γνωρίζουν πότε η Ελλάδα πάτησε το πόδι της στη Μακεδονία».

Μετά από μία τόσο κραυγαλέα πρόκληση ο ελληνικός λαός περίμενε απάντηση από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών. Μάταια όμως.

Η οργή όμως κορυφώνεται με το απίστευτο σημερινό δημοσίευμα. Είναι δυνατόν Σκοπιανοί, να υψώνουν τον Ήλιο της Βεργίνας, στην υψηλότερη κορυφή της χώρας μας; Είναι δυνατόν να πανηγυρίζουν και να κάνουν λόγο για «κατάκτηση» του Ολύμπου χωρίς να τους βάζει κανείς στη θέση τους; Είναι δυνατόν στην πιο προκλητική ίσως ενέργειά τους το ελληνικό ΥΠΕΞ να απουσιάζει;

Άραγε ο κ. Βενιζέλος με τι ασχολείται αυτό τον καιρό; Τι περιέχει η ατζέντα του; Ο ελληνικός λαός πνίγεται από οργή βλέποντας τις συνεχείς προκλήσεις των «φίλων» μας και ο ίδιος ασχολείται με τα του κόμματός του;
 
 
newsbomb.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *