Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για το Κέντρο δια βίου μάθησης του Δήμου Αλμωπίας

Συνεχίζεται με έντονο ενδιαφέρον η υποβολή αιτήσεων για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ του Δήμου Αλμωπίας, ενώ από τις 23/9 προστέθηκαν στα προγράμματα Εθνικής εμβέλειας τα ΒΑΣΙΚΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ και το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ενώ στα τοπικής εμβέλειας οι Τοπικοί παραδοσιακοί χοροί. Η λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αλμωπίας, συνεχίζεται επιτυχώς από το Δήμο Αλμωπίας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης). 

Φέτος θα υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ αλλά και ΤΟΠΙΚΗΣ εμβέλειας. Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Από τον Οκτώβριο του 2014 θα προσφέρονται δωρεάν τα ακόλουθα προγράμματα:


Α. Εθνικής Εμβέλειας

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ: ΠΑΡΑΓΩΓΗ –ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ- ΔΙΑΘΕΣΗ 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – E-ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ 

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ - ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (Ι) 

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ (ΙΙ) 

ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ – ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ (ΙΙΙ) 

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ (SOCIAL MEDIA) 

ΒΑΣΙΚΑ ΓΑΛΛΙΚΑ Α1 

ΒΑΣΙΚΑ ΙΤΑΛΙΚΑ Α1 

ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ Α1 

ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ Α2 

ΒΑΣΙΚΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ Α1 

ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ (Α2) 

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ 

ΑΣΤΙΚΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ 

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ (ΥΓΙΕΙΝΗΣ) ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΑΓΧΟΥΣ/ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΖΩΗΣ 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ 

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ (ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 5-7 μ. μ.)Τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα είναι τα Εθνικά. Από τα Τοπικά θα υλοποιηθεί μόνο η Εκμάθηση της Ποντιακής Διαλέκτου όπου οι εκπαιδευτές έχουν ήδη επιλεγεί με ξεχωριστή προκήρυξη. Συνεπώς, οι πολίτες μπορούν να δηλώσουν όποια προγράμματα θέλουν, αλλά θα καθυστερήσει η έναρξη των υπόλοιπων τοπικών μέχρι την ανάρτηση των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης των εκπαιδευτών. 

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Προσκαλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου Αλμωπίας που διψούν για μάθηση, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, μορφωτικό επίπεδο, χώρα καταγωγής, άνεργους ή εργαζόμενους, καθώς και τους φορείς και συλλόγους της περιοχής που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν προγράμματα για τα μέλη τους, να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για επανασύνδεση με την εκπαιδευτική διαδικασία, αποκτώντας πρόσβαση στις νέες εργασιακές, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ευκαιρίες.

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η υποβολή φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας. 

Οι αιτήσεις υποβάλλονται:

- στο Δήμο Αλμωπίας (πλατεία Αγγελή Γάτσου), Τμήμα Κοινωνικής προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού, αθλητισμού και Νέας γενιάς (ισόγειο). Υπεύθυνη του Δήμου κα Χατζηαβραμίδου Ευδοκία τηλ. 2384350207, από Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου έως και Τρίτη 14 Οκτωβρίου, ώρες 12-2.30 μ.μ. 

- ηλεκτρονικά στο: kdvm10@gmail.com (αρκεί να είναι η αίτηση σκαναρισμένη και υπογεγραμμένη και η ταυτότητα σκαναρισμένη). Ηλεκτρονική αίτηση μπορείτε να βρείτε στο https://onedrive.live.com/view.aspx?resid=643D07D76C22641%21435&app=Word

Ενημερώνουμε επίσης όσους πολίτες παρακολούθησαν επιτυχώς τα εκπαιδευτικά προγράμματα της προηγούμενης χρονιάς, ότι μπορούν να παραλαμβάνουν τις βεβαιώσεις τους, υπογράφοντας στη σχετική λίστα, από το Δήμο Αλμωπίας, Τμήμα Κοινωνικής προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας γενιάς (ισόγειο), εργάσιμες μέρες και ώρες, έως το τέλος Οκτωβρίου (κα Χατζηαβραμίδου Ευδοκία τηλ. 2384350207).


Περισσότερες πληροφορίες:

ΚΔΒΜ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ (Υπόγειο Δήμου Αλμωπίας), τηλ. –φαξ: 2384350265 (Τρίτη και Παρασκευή 10.00 π.μ.-13.00 μ.μ.) e-mail: kdvm10@gmail.com


https://www.facebook.com/kdvmalmopias

Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας: Δίτσου Μαρία, τηλ. what's up 6932071906 (κάθε μέρα 12-2 μ.μ. και 6-7 μ.μ.), e-mail: fanimaria@hotmail.com 

Υπεύθυνος Οργάνωσης: Σολακίδης Δημήτριος τηλ. 6973060793

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τμήματα που συμπληρώνονται θα ξεκινούν άμεσα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *