Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Στις Περιφέρειες το "μπαλάκι" για τη μεταφορά των μαθητών

Στη δυνατότητα των Περιφερειών να προχωρήσουν σε ανοιχτή διαπραγμάτευση για τη μεταφορά των μαθητών, στις περιπτώσεις που δεν έχουν ευοδωθεί οι πρόχειροι διαγωνισμοί, αναφέρεται σημερινή εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών.

Στην εγκύκλιο, η οποία έρχεται να διευκρινίσει την τροπολογία Λεονταρίδη που ψηφίσθηκε στη Βουλή, σημειώνεται ότι τα νέα δρομολόγια που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τους πρόχειρους διαγωνισμούς, μπορεί να ανατεθούν με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, χωρίς να γίνει υπέρβαση του προϋπολογισμού και με τήρηση των προϋποθέσεων διαφάνειας και ανταγωνισμού.

Εάν η μεταφορά μαθητών δεν είναι εφικτή με δημόσια συγκοινωνία ή με ίδια μέσα των Περιφερειών και των δήμων, επιτρέπεται κατ' εξαίρεση και έπειτα από σύμφωνη γνώμη επιτροπής (στην οποία μετέχει από ένας εκπρόσωπος της Περιφέρειας, των δήμων και του οικείου οργανισμού δημόσιας συγκοινωνίας υπό την προεδρία του περιφερειάρχη ή του αρμόδιου κατά περίπτωση αντιπεριφερειάρχη), η παρέκκλιση των χιλιομετρικών αποστάσεων, υπό την προϋπόθεση ότι το συνολικό κόστος της μεταφοράς μαθητών δεν υπερβαίνει το αντίστοιχο κόστος της περσινής σχολικής χρονιάς.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *