Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Την άμεση κατάθεση του νομοσχεδίου για τις καταπατημένες εκτάσεις ζήτησε ο Βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης

Με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Αβραάμ Γούναρη συναντήθηκε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης προκειμένου να του ζητήσει να επισπευτούν οι διαδικασίες και να προχωρήσει άμεσα η κατάθεση του νομοσχεδίου που αφορά στην τακτοποίηση των καταπατημένων εκτάσεων. 

Ο Βουλευτής τόνισε προς τον Γενικό ότι είναι επιβεβλημένη μια δίκαιη και οριστική λύση στο ζήτημα, η οποία θα επέλθει μόνο μέσα από νομοθετικές ρυθμίσεις. Υπογράμμισε επίσης, ότι πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην ομηρία των χιλιάδων συμπολιτών μας που βρίσκονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Τέλος σημείωσε ότι ειδικά στην Πέλλα υπάρχει πλήθος πολιτών που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα στις περιοχές των πρώην στρατοπέδων «Φιλιππάκου» και «Καψάλη» Γιαννιτσών και «Καραμάν», «Ντερέ» και «Αγίου Μάρκου» Έδεσσας.

Επιπρόσθετα, αναφορικά με το επικείμενο νομοσχέδιο ο Βουλευτής επισήμανε για ακόμη μια φορά ότι το σχέδιο νόμου , έτσι όπως διαμορφώνεται μέχρι σήμερα, δεν αντιμετωπίζει διαφορετικά τις μεμονωμένες καταπατήσεις από τις μαζικές εγκαταστάσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε εκτάσεις που ανήκαν στο Δημόσιο και ήταν αναξιοποίητες, μετά από σύμφωνη γνώμη των τότε τοπικών αρχών. 

Τέλος, ζήτησε από τον Γενικό να προβλεφθεί ίδια μείωση στην τιμή εξαγοράς και για όσους κατέχουν ακίνητα στα οποία περιλαμβάνονται κτίσματα και παράλληλα να υπάρξει πρόβλεψη για πρόσθετη μείωση ύψους 50% στις ήδη προβλεπόμενες μειώσεις του άρθρου 5 του σχεδίου νόμου για τις εκτάσεις που είχαν παραχωρηθεί στους δικαιούχους με απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου του οικείου Δήμου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *