Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Πρωτοβουλία πολιτών και κατόχων μετοχών Ελληνικών Τραπεζών

Το παρακάτω κείμενο απέστειλε η Δήμητρα Κοντάκου στο ialmopia.gr
 
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ιδρύθηκε για να περιθάλψει και να περισώσει τις ελληνικές τράπεζες. Ο ελληνικός λαός πριν από αυτό είχε χρεωθεί πολλάκις για να διασώσει τις τράπεζες, με καμιά όμως λογική, εφόσον οι τράπεζες ήταν ΙΔΙΩΤΙΚΑ και ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ιδρύματα.

Ο ελληνικός λαός , με μια διαδικασία που ονόμασαν ανακεφαλαιοποίηση, χρεωνόταν ποσά δισεκατομμυρίων κάθε έτος, τουλάχιστον από το 2009 και μετά. Οι “Κηδεμόνες” αυτής της προσπάθειας είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα. Αυτοί οι 3 θεσμοί, έβαλαν σαν εγγύηση για την ίδρυση του ΤΧΣ , ένα ομόλογο 49 δις των τραπεζιτών Ρόθτσιλντ, οι οποίοι εμπλέκονται σε σκοτεινές επιβουλές επί της Ελλάδος.

Μετά από εσκεμμένη απαξίωση και υποτιμήσεις των ελληνικών μετοχών, η αξία κάθε μετοχής Ελληνικής Τράπεζας συμφωνήθηκε στο ένα (1) ευρώ ανά τεμάχιο. Τότε έγινε από την κυβέρνηση και την Τράπεζα της Ελλάδος η προδοτική προσπάθεια να πουληθούν οι ελληνικές τράπεζες σε Ισραηλινά συμφέροντα. Η κάθε ελληνική μετοχή, με 35% έκπτωση της αρχικής τιμής, θα πωλούνταν πλέον 0,75 ευρώ. Έτσι, οι Έλληνες κάτοχοι μετοχών Ελληνικών Τραπεζών οδηγούνται στην ιδία μοίρα με τους μικρο-ομολογιούχους.

Ο Έλληνας Διεθνής Θεματοφύλακας κεφαλαίων κ. Αρτέμης Σώρρας, έκανε πρόταση προσφοράς στην Ελληνική κυβέρνηση να εξαγοράσει το ΤΧΣ σε τιμή διπλάσια από την αξία των μετοχών. Προσέφερε 100 δις ευρώ, ώστε να μείνουν οι τράπεζες σε ελληνικά χέρια και να ξαναπάρουν ανοδική αξία οι μετοχές μας και η ελληνική οικονομία να αποκτήσει την πολυπόθητη ρευστότητα. Ο κ. Αρτέμης Σώρρας αυτόχθων Έλληνας και πολίτης της Πάτρας Αχαΐας , καθίσταται εγγυητής της διάσωσης της χώρας από τους δανειστές, με βεβαιωμένες αποδείξεις των εγγυήσεων του από Ελληνικά δικαστήρια και Διεθνείς επίσημες Αρχές.

Για τους λόγους αυτούς, εθελοντές, ενωμένοι Έλληνες πολίτες, αυθόρμητα οργανωμένοι δίχως κομματικές, δογματικές και χρωματικές ταυτότητες, θα προχωρήσουμε σε συλλογική καταγγελία στα κατά τόπους πρωτοδικεία της Ελλάδος, ώστε να ζητήσουμε τον λόγο της μη αυτεπάγγελτης παρέμβασης των εισαγγελέων και των δικαστών της χωράς.

Ζητούμε την άμεση εκτίμηση αυτής της τόσο συμφέρουσας προσφοράς του κ. Σώρρα προς το Ελληνικό Δημόσιο και το ΤΧΣ. Να θυμίσουμε πως υπήρξαν αντίστοιχες προσφορές του κ. Σώρρα για την Εθνική Τράπεζα, για το ΊΚΑ και προς τους Ελληνικούς Δήμους, μα έτυχαν της ένοχης σιωπής και του άνανδρου πολέμου λάσπης δίχως στοιχεία, σε εποχή που η κρίση γενοκτονεί τους Έλληνες. Ωστόσο η ανατροπή του ανθελληνικού καθεστώτος έχει αρχίσει και ορισμένοι ΑΛΗΘΙΝΑ ΓΕΝΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ έχουν συμφωνήσει να λάβουν την πρόταση ανθρωπιστικού έργου και ανάπτυξης του κ. Σώρρα.

Όλοι οι κάτοχοι μετοχών Ελλ. Τραπεζών, καθώς και λοιποί πολίτες, καλούνται να συνυπογράψουν αυτή την καταγγελία. Αυτό είναι δίχως οικονομική επιβάρυνση και σκοπό έχει να δημιουργήσουμε μια ικανή κρίσιμη μάζα-πλήθος πολιτών, που θα προτείνει θεσμικές αλλαγές και θα αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία άμεσης ανάκαμψης, πριν την ολίσθηση της χώρας σε οικονομική και εθνική καταστροφή και απώλεια της εθνικής μας συνοχής. Οι μη κάτοχοι μετοχών καλούνται επίσης να συνυπογράψουν, καθότι απώλεια ελληνικής διοίκησης των τραπεζών μας, σημαίνει πως οι υποθήκες, τα δάνεια και οι μισθοί μας περνούν σε διαχείριση των δανειστών τοκογλύφων. 
 
Αχυρκίδης Κωνσταντίνος, Οικονομολόγος, τηλ 6937770992

Πληροφορίες για συμμετοχή στο παραπάνω τηλέφωνο και στα τηλ Αριδαίας

6936874777 και 6945885932.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *