Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης εγκαταλείπουν την Τουρκία (Σαν σήμερα 24/9)

1964: Σαρώνεται ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης. Οι Ελληνες εγκαταλείπουν την Τουρκία.

1945: στην Ιαπωνία, ο στρατηγός Χιντέκι Τόγιο, πρωθυπουργός κατά την επίθεση στο Περλ Χάρπορ, που είχε συλληφθεί ως εγκληματίας πολέμου, αυτοπυροβολήθηκε στην προσπάθειά του να αυτοκτονήσει, χωρίς να τα καταφέρει.

1997: η Αλβανία και η Γιουγκοσλαβία συμφώνησαν να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους που είχαν ενταθεί λόγω του Κοσόβου. Στη συμφωνία αυτή κατέληξαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Πασκάλ Μίλο και Μίλαν Μιλουτίνοβιτς, η συνάντηση των οποίων ήταν η πρώτη μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Αλβανίας και της Γιουγκοσλαβίας τα τελευταία 50 χρόνια.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 24/9
1931 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ηθοποιός Anthony Newley (Anthony George Newley 1931-1999) γεννήθηκε στο Λονδίνο. Ξεκίνησε την καριέρα του σαν ηθοποιός και πήρε μέρος σε ταινίες όπως "Vice Versa" (1948), "Oliver Twist" (1948) κ.α. Σαν τραγουδιστής γνώρισε επιτυχία στις αρχές της δεκαετίας του '60 με τα τραγούδια όπως τα "Why" και "Do You Mind?". Το 1963 κέρδισε το βραβείο Grammy "Song of the Year" για το τραγούδι "What Kind of Fool Am I?". Έγραψε τους στίχους στη μεγάλη επιτυχία "Goldfinger" που ακούγονταν στην ομώνυμη ταινία του James Bond και την μουσική στο τραγούδι "Feeling Good" που έγινε μεγάλη επιτυχία από την Nina Simone. Το 1989 το όνομα του γράφτηκε στο Songwriters Hall of Fame.
1942 Ο Βρετανός μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Gerry Marsden (Gerard Marsden) γεννήθηκε στο Λίβερπουλ της Αγγλίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα Gerry & the Pacemakers από το 1959 έως και το 1966. Δημοφιλή τραγούδια τους: "How Do You Do It", "You'll Never Walk Alone" κ.α.
1966 Ο Jimi Hendrix συνοδευόμενος από τον νέο του μάνατζερ Chas Chandler φτάνει στο Λονδίνο. Ο Chandler, πρώην μπασίστας των original Animals, τον γνωρίζει με τους Zoot Money και Andy Summers (αργότερα μέλος των The Police) με τους οποίους και τζαμάρουν. Την ίδια επίσης ημέρα τον συστήνει με την Cathy Etchingham, που αργότερα θα γίνει το κορίτσι του...
Αθλητισμός 24/9

1776Διεξάγεται η πρώτη κούρσα του αρχαιότερου αγώνα St Leger με πέντε άλογα και νικητή τον ”Allabucilia” με τζόκεϊ τον J. Singleton. Ο αγώνας παίρνει το όνομα του εμπνευστή του Anthony St. Leger
1930Ο πρώτος αγώνας NFL που διεξάγεται με προβολείς είναι ο Portsmouth – Brooklyn
1938Ο Αμερικανός τενίστας Don Budge κερδίζει το US Open νικώντας τον Gene Mako με 3-1 μπροστά σε 12.000 θεατές και γίνεται ο πρώτος που κατακτά το Grand Slam αφού νωρίτερα είχε κατακτήσει το Wimbledon, το Roland Garros και το Australian Open

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *