Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Επιτροπή Βουλευτών της Ν. Δημοκρατίας στον Υπ. Εργασίας κ. Βρούτση για την συνταξιοδότηση των αγροτών στα 62 χρόνια, με 40 χρόνια ασφάλισης

Οι Βουλευτές της ΝΔ κκ. Ιορδάνης Τζαμτζής, Παύλος Βογιατζής και Τιμολέων Κοψαχείλης, είχαν συνάντηση το μεσημέρι 2.30.μ.μ, την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου, με τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι προτάσεις τις οποίες κατέθεσαν στον υπουργό, για την βελτίωση της τροπολογίας που κατέθεσε ο Υπουργός στην Βουλή με την οποία θα συνταξιοδοτούνται οι αγρότες στα 62 τους χρόνια με 40 χρόνια ασφάλισης στον ΟΓΑ ή με διαδοχική ασφάλιση και σε άλλα ταμεία.

Οι Βουλευτές της Ν.Δ. τόνισαν στον κ. Βρούτση, ότι θα πρέπει να διευκρινιστεί επαρκώς η δυνατότητα συνταξιοδότησης των αγροτών με διαδοχική ασφάλιση συνολικά 40 ετών, με τελευταίο φορέα τον ΟΓΑ και τουλάχιστον 15 χρόνια ασφάλισης στον ΟΓΑ.

Ταυτόχρονα επεσήμαναν ότι πρέπει να υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις και εφόσον έχουν πληρώσει οι αγρότες από το 1988 τις ασφαλιστικές τους εισφορές, να μπορούν να «βγουν» στην σύνταξη με 35 χρόνια ασφάλισης.

Ακόμη, πρότειναν να υπάρξει δυνατότητα εξαγοράς πλασματικών ετών, στρατού και σπουδών για τους αγρότες.

Οι Βουλευτές της Ν.Δ. τόνισαν ότι με την πολύ μεγάλη αλλαγή που επιφέρει η τροπολογία του Υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση, δικαιώνονται οι αγρότες ,οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς μας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *