Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Επιστρέφει στην Βουλή το σκάνδαλο της δεκαετίας - «Πάρτε θέση κ. Σαμαρά»

Ν. Νικολόπουλος: «Πάρτε θέση κ. Σαμαρά και κ.κ. Βορίδη, Χαρδούβελη»

Οι αποκαλύψεις του Newsbomb.gr για το σκάνδαλο της δεκαετίας με τη... δωρεά, μέσω πλειστηριασμού, του «Ερρίκος Ντυνάν» σε εταιρία συμφερόντων της Τράπεζας Πειραιώς, έφτασαν και στη Βουλή, μέσω ερώτησης που απευθύνει προς τον Αντώνη Σαμαρά, τον Μάκη Βορίδη και τον Γκίκα Χαρδούβελη, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής, Νίκος Νικολόπουλος.Ο κ. Νικολόπουλος ζητά πλήρη ενημέρωση και απαντήσεις σε μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο, μέσα σε μια νύχτα μετονομάστηκε μια κτηματική εταιρία του Ομίλου Πειραιώς, άλλαξε χαρακτήρα και προχώρησε στην απόκτηση του «Ερρίκος Ντυνάν» εμφανιζόμενη ως ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε. στον πλειστηριασμό, που προκάλεσε η ίδια η Τράπεζα Πειραιώς, με επιταγή 115 εκ. ευρώ.

«Στην Ελλάδα, επί εποχής διακυβέρνησης των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου, επί εποχής της «επικυριαρχίας» της χώρας από την Μέρκελ και το ΔΝΤ, έγινε και αυτό...!!!!» τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Νικολόπουλος και ζητά εξηγήσεις για τα αίτια εμπλοκής της κυβέρνησης σε μια διαδικασία πλειστηριασμού, νομοθετώντας λίγα 24ωρα πριν τη διενέργειά του. Παράλληλα, ζητά την κατάθεση όλων των πινάκων με τα χρέη του Ερρίκος Ντυνάν και τους πιστωτές τους νοσοκομείου, ρωτώντας τους αρμόδιους υπουργούς, κ. Βορίδη και Χαρδούβελη για το αν θα αποζημιωθούν και σε περίπτωση που δεν συμβεί κάτι τέτοιο, αν θα υπάρξει επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.

Πλέον, το σκάνδαλο της δεκαετίας, όπως χαρακτηρίζεται αυτό του ξεπουλήματος – δωρεάς του «Ερρίκος Ντυνάν» σε θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς, επιστρέφει στη Βουλή, εκεί απ' όπου... ξεκίνησε, καθώς από το 2012 με ενέργειες που είχαν σαφείς προσανατολισμούς, η κυβέρνηση προστάτευσε τα συμφέροντα ιδιώτη, όπως αποδεικνύεται σήμερα, φτάνοντας μέχρι το σημείο να περάσει και τροπολογία, μόλις λίγα 24ωρα πριν από την διενέργεια του πλειστηριασμού, για παραχώρηση άδειας λειτουργίας νοσοκομείων και σήματος...

Διαβάστε αναλυτικά την ερώτηση – φωτιά του Νίκου Νικολόπουλου, όπως αυτή κατατέθηκε το πρωί της Παρασκευής (26/09) στη Βουλή:

ΕΡΩΤΗΣΗ και ΑΚΕ προς τον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
και τους ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Θέμα: «Πώληση του Ερρίκος Ντυνάν σε κτηματική εταιρεία συμφερόντων της τράπεζας Πειραιώς»

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η είδηση της πώλησης του νοσοκομείου του Ερρίκος Ντυνάν εν μια νυκτί.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του newsbomb.gr αλλά και άλλων site, η εταιρεία «New Evolution Kτηματική και Αναπτυξιακή Α.Ε.», που από το 2005 δραστηριοποιείται στην Ελλάδα ως Κτηματική Τουριστική & Αναπτυξιακή και μετονομάστηκε σε μια... νύχτα, τροποποιώντας το αντικείμενο της σε Νοσηλευτική, ώστε να προχωρήσει στην εξαγορά, μέσω πλειστηριασμού, ενός ολόκληρου νοσοκομείου!

Στην Ελλάδα, επί εποχής διακυβέρνησης των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου, επί εποχής της «επικυριαρχίας» της χώρας από την Μέρκελ και το ΔΝΤ, έγινε και αυτό...!!!!

Μια εταιρεία που συστάθηκε στις 08.09.2005, η «New Evolution Kτηματική και Αναπτυξιακή Α.Ε.», τροποποίησε -σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr- την επωνυμία της στις 19.09.2014, σε ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε. και πέντε ημέρες αργότερα, εκπρόσωπός της εμφανίστηκε με μια επιταγή 115 εκ. ευρώ, στον πλειστηριασμό του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», προχωρώντας πέντε λεπτά!!! πριν την ολοκλήρωση της προθεσμίας, στην εξαγορά του.

Το πρώτο της καταστατικό της εταιρείας, «Νew Evolution A.E.» καταρτίστηκε με την υπ' αριθμ. 7017/8.9.2005 πράξη του συμβολαιογράφου Πειραιά Στεφάνου Βασιλάκη

(Συγκρατήστε το όνομα του συμβολαιογράφου, διότι οι συμπτώσεις που συναντά κανείς σε αυτή την υπόθεση δεν μπορούν καν να χαρακτηριστούν... διαβολικές. Βλέπετε, στο γραφείο του συμβολαιογράφου Πειραιά, κ. Στέφανου Βασιλάκη, διεξήχθη στις 24 Σεπτεμβρίου ο πλειστηριασμός του «Ερρίκος Ντυνάν»).

Δημιουργούνται, λοιπόν, πολλά ερωτήματα, για τον τρόπο με τον οποίο μέσα σε μια ημέρα η νέα εταιρεία που φέρεται να αποτελεί συνέχεια της «New Evolution A.E.» - η ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.- εμφανίστηκε με την επιταγή των 115 εκ. ευρώ και έκανε χρήση αυτής για την εξαγορά του «Ερρίκος Ντυνάν».

Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1) Γιατί η κυβέρνηση ενεπλάκη σε μια διαδικασία πλειστηριασμού, νομοθετώντας λίγα μόλις 24ωρα πριν τη διενέργειά του, έτσι ώστε να διασφαλίσει την παραχώρηση και της άδειας λειτουργίας, αλλά και του σήματος του νοσοκομείου στον πλειοδότη;

2) Πώς γίνεται μια τράπεζα, που είχε δανείσει με ποσά άνω των 90 εκ. ευρώ το συγκεκριμένο νοσοκομείο και απορροφήθηκε από την Πειραιώς, η οποία Πειραιώς εμφανίζεται σήμερα μέσω της «ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.»-πρώην New Evolution A.E.- να αγοράζει το νοσοκομείο με το ποσό των μόλις 115 εκ. ευρώ;

3) Γιατί ο πλειστηριασμός δεν σταμάτησε στην κάλυψη της διεκδίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, δηλαδή του ποσού των 60 εκ. ευρώ που υπέρ-κάλυπτε η αξία του κτηρίου (και μόνο) του νοσοκομείου, παρά συμπεριέλαβε όχι μόνο τα άυλα, αλλά και την άδεια λειτουργίας, το σήμα και το κτήριο που βρίσκεται δίπλα από το νοσοκομείο;

4) Ποια τα χρέη του Ερρίκος Ντυνάν και ποιοι οι πιστωτές του;
- Να κατατεθούν σχετικοί πίνακες

5) Αν δεν αποζημιωθούν από τη νέα ιδιοκτησία του Ντυνάν τότε από που; Θα επιβαρυνθεί ο Κρατικός προϋπολογισμός;

6) Οι οφειλές του Ερρίκος Ντυνάν σε δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, δεδουλευμένα, θα ικανοποιηθούν στο σύνολο ή σε ποσοστό και από που;

7) Ποια η μετοχική σύνθεση και ποιο το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.;

Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού ΚόμματοςNewsbomb.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *