Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Οι 10 πιο παράξενες πόλεις στον πλανήτη (vid)

Δείτε ένα βίντεο με τις 10 πιο παράξενες πόλεις στον πλανήτη (Vid)






Από μια πόλη-τσίρκο στη Φλόριντα των ΗΠΑ μέχρι την πόλη των νάνων στην Κίνα.

Το site Alltime10s έφτιαξε ένα απολαυστικό αφιέρωμα για τις 10 πιο παράξενες πόλης στη Γη αυτή τη στιγμή.

Ανάμεσα τους το Candido Godoi της Βραζιλίας όπου ζουν 700 δίδυμοι. Όχι στο ζώδιο Δίδυμοι, δίδυμοι κανονικοί. Ο μύθος λέει ότι ο περιβόητος Ναζί Δρ. Μέγκελε είχε βάλει το χέρι του στην περιοχή.

Από την άλλη, το Gibsonton στη Φλόριντα των ΗΠΑ, είναι η πόλη των ανθρώπων των τσίρκων όπου ζουν μαζί με τα ζώα τους, ελέφαντες και μαϊμούδες.

H Centralia των ΗΠΑ είναι μια πόλη-φάντασμα στην οποία ζουν πλέον μόνο 10 άνθρωποι. Μια φωτιά σιγοκαίει ακόμα στα ορυχεία από το 1962 μέχρι σήμερα. Πρόκειται για πυρκαγιά ορυχείων.

Τέτοιες πυρκαγιές ξεσπούν αιφνίδια, όταν το ορυκτό κάρβουνο έρθει σε επαφή με το οξυγόνο της ατμόσφαιρας.

Όταν το κάρβουνο έχει θερμοκρασία 150 °C μέχρι 500 °C ή η ποσότητα του οξυγόνου δεν επαρκεί, τότε η καύση γίνεται ατελής, χωρίς φλόγα. Άνω των 500 °C και όταν η ποσότητα του οξυγόνου είναι αρκετή, τότε το ορυκτό κάρβουνο πυρακτώνεται (περ. 1000 °C) και βγάζει φλόγα (μέχρι 1200 °C) κάνοντας τέλεια καύση.


Δείτε και τις 10 πόλεις εδώ:



Το Monowi δεν είναι πια πόλη αφού έχει έναν μόλις κάτοικο. Η μόνη κάτοικος είναι η δήμαρχος και έχει μια βιβλιοθήκη και μια ταβέρνα στην κατοχή της στις οποίες υποδέχεται τους περαστικούς.

Το Manshiyat Naser της Αιγύπτου είναι η πόλη με τα περισσότερα σκουπίδια στον πλανήτη. Παρόλα αυτά, οι ντόπιοι ανακυκλώνουν το 90% των σκουπιδιών τους, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο κάτοικο οικιστικού ιστού στον πλανήτη.

Τέλος, το Kunming της Κίνας, είναι η πόλη των "νάνων", καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι φτάνουν το πολύ τα 1,29 μέτρα σε ύψος. Φυσικά η περιοχή είναι μια τουριστική ατραξιόν.

http://www.ialmopia.gr/search/label/VIDEOS



Πηγη:News247

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *