Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Μύνημα του Δημάρχου Έδεσσας για την 18η Οκτωβρίου

Η εικόνα του τραίνου που μετέφερε τους Έλληνες στρατιώτες που απελευθέρωσαν την Έδεσσα και του πλήθους που είχε μαζευτεί στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης για την υποδοχή τους, είναι βαθιά χαραγμένη στο μυαλό κάθε πολίτη του τόπου μας, καθώς η απελευθέρωση της Έδεσσας είναι ένα ορόσημο μετάβασης από τη σκλαβιά στην ελευθερία.

Μετά από 500 χρόνια σκλαβιάς η Έδεσσα και όλη η Βόρεια Ελλάδα μπορούσαν, επιτέλους, να οικοδομήσουν ένα μέλλον ελευθερίας, ειρήνης, δικαιοσύνης και ανάπτυξης.

Αν και έχουν περάσει πάνω από 100 χρόνια από την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού, η επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης είναι όχι μόνο μία μεγάλη γιορτή, αλλά και μία σημαντική ευκαιρία να αναλογιστούμε την ιστορική συνέχεια του τόπου που ζούμε και τις θυσίες όλων όσων αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της περιοχής.

Από την πλευρά μας πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια να εδραιώσουμε και να αναπτύξουμε περισσότερο τις αρχές της ελευθερίας και της δημοκρατίας, με τις οποίες είναι συνυφασμένος ο Ελληνισμός.



Δημήτρης Γιάννου

Δήμαρχος Έδεσσας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *