Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Η πρώτη ζωντανή τηλεοπτική αναμετάδοση (Σαν σήμερα 14/10)

1968η πρώτη ζωντανή τηλεοπτική αναμετάδοση από επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ μεταδόθηκε από το "Απόλλων 7".

1998το Νομπέλ Οικονομίας απονεμήθηκε στον Ινδό καθηγητή του Πανεπιστημίου Τρίνιτι του Κέμπριτζ, Αμάρτια Σεν, για τη συμβολή και το έργο του στις οικονομικές αναλύσεις για το Κράτος Πρόνοιας.

1914 Ελληνικό στρατιωτικό τμήμα, κατ' εντολή της Αντάντ, εισέρχεται στη βόρειο Ήπειρο για να επιβάλει την τάξη, καθώς στην Αλβανία επικρατεί χάος.


Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 14/10
1977 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και ηθοποιός Bing Crosby (Harry Lillis Crosby 1903-1977) απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών στη Μαδρίτη της Ισπανίας από καρδιακή προσβολή. Είχε δώσει την τελευταία του παράσταση δύο ημέρες πριν τον θάνατο του στο Brighton Centre στην Αγγλία. Με την μοναδική φωνή και ερμηνεία του επηρέασε αρκετούς από τους καλλιτέχνες των οποίων προηγήθηκε όπως Perry Como, Frank Sinatra, Dean Martin κ.α. Είναι ο πρώτος καλλιτέχνης που βραβεύτηκε με το βραβείο Grammy "Global Achievement". Το 1944 κέρδισε το βραβείο Όσκαρ "Best Actor" για την ερμηνεία του στην ταινία "Going My Way". Συμμετείχε σε δημοφιλείς ταινίες μεταξύ αυτών "White Christmas", "The Country Girl", "Road to Bali", "Swinging on a Star" κ.α. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "My Blue Heaven", "Great Day", "I Found a Million Dollar Baby", "Silent Night, Holy Night", "Too Marvelous For Words", "White Christmas" κ.α.

1967 Οι The Who κυκλοφορούν στη Μεγάλη Βρετανία το single "I Can See for Miles". Είναι μέρος του άλμπουμ "The Who Sell Out" που θα κυκλοφορήσει στις 15 Δεκεμβρίου του 1967. Είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του συγκροτήματος στην Αμερική, μπαίνοντας στο Top 10 του Billboard.

Μουσική 14/10
1878Δύο ομάδες του Σέφιλντ μετέχουν στον πρώτο καταγεγραμμένο αγώνα που γίνεται υπό το φως των προβολέων.
1916Ο Long Jim Barnes της Philadelphia γίνεται ο πρώτος γκολφέρ που κερδίζει το πρωτάθλημα της Professional Golfers Association
1951Στο «Βελοντρόμ» της Μασσαλίας η Β’ Γαλλίας νικά με 1-0 την Ελλάδα. Η ομάδα αποτελείται από ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού με προπονητή το Γιάννη Χέλμη. Την ίδια μέρα μια άλλη ομάδα με βάση παίκτες του Ολυμπιακού νικά στην Αλεξάνδρεια 4-0 τη Συρία.

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *