Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Τηλεδιάσκεψη στο Γυμνάσιο Προμάχων για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο ήταν το θέμα της ημερίδας μέσω τηλεδιάσκεψης, που οργάνωσε η Διεύθυνση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Την Πέμπτη 2-10-2014 την ημερίδα παρακολούθησαν οι μαθητές 469 Γυμνασίων των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και Κρήτης.


Το Γυμνάσιο Προμάχων συμμετείχε στην ημερίδα με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ' τάξης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν πάνω σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, ενώ παράλληλα διατύπωσαν ερωτήματα στους ομιλητές και έλαβαν απαντήσεις. Τα θέματα που περιλάμβανε η ημερίδα αφορούσαν τη χρησιμότητα και τους κινδύνους του διαδικτύου, καθώς και τις μορφές εγκληματικότητας που εμφανίζονται σε αυτό (παιδική πορνογραφία, Cyber Bullying, εκδήλωση πρόθεσης αυτοκτονίας, εθισμός στο διαδίκτυο, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απάτες μέσω διαδικτύου). Το μεγαλύτερο μέρος των ερωτημάτων που υποβλήθηκαν αφορούσε το Facebook και γενικότερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.





Περισσότερες φωτογραφίες και video από την ημερίδα στο ηλεκτρονικό περιοδικό του σχολείου ΠΡΟΜΑΧΟΙ School Net



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *