Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Έδεσσα: Ημερίδα παρουσίασης έργου «Ψηφιακό Ταξίδι»

Στο Πολιτιστικό Κέντρο της Έδεσσας πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με τίτλο «Ένα σύγχρονο ταξίδι στην Έδεσσα, την πόλη πάνω στο νερό» στην οποία παρουσιάστηκαν τα παραδοτέα του έργου «Ψηφιακό Ταξίδι στις Υδάτινες Διαδρομές της Ιστορίας και του Πολιτισμού του Δήμου Έδεσσας», που υλοποιήθηκε από το Τμήμα ΤΠΕ της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του Δήμου Έδεσσας.

Το myEdessa είναι ένα νέο portal με πολύ υλικό για την περιοχή του Δήμου Έδεσσας, που διαθέτει πληροφορίες, εικόνες, video, αλλά και καινοτόμες εφαρμογές διαδραστικού χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα η δυνατότητα που δίνεται στον χρήστη να «κατεβάσει» στο κινητό του τηλέφωνο διαδρομές ή να ξεναγηθεί εικονικά και να δει τρισδιάστατα και σε κίνηση προσομοίωση του μπατανιού του Υπαίθριου Μουσείου Νερού και άλλων χαρακτηριστικών σημείων.

Το portal υποστηρίζεται και από live κάμερες, από τις οποίες ο χρήστης μπορεί να δει σε πραγματικό χρόνο τους Καταρράκτες ή το τοπίο του Λόγγου από τον Ψηλό Βράχο!

Εντύπωση στους συμμετέχοντες στην ημερίδα προκάλεσε το εκπαιδευτικό παιχνίδι, όπου ο χρήστης επιλέγει μία από τις αρχαίες θεότητες τον Σαβάζιο ή τη Μα, για να κάνει ένα εντυπωσιακό ταξίδι γνώσεων από τις κορυφές του Βόρα μέχρι το Λόγγο.

Εκτός του portal το πρόγραμμα περιλαμβάνει και σταθμούς επαυξημένης πραγματικότητας, αλλά και σημεία ενημέρωσης των επισκεπτών με τη χρήση ειδικού λογισμικού που έχει τοποθετηθεί σε μηχανήματα με οθόνες αφής για την εύκολη χρήση τους από τον καθένα. Συγκεκριμένα, μπορείτε να ξεναγηθείτε ψηφιακά και να λάβετε πολύτιμες πληροφορίες για το Δήμο Έδεσσας την είσοδο του Δημαρχείου, στο Κέντρο Καταρράκτες και στον Ψηλό Βράχο.

Το Ψηφιακό Ταξίδι είναι μία πρόταση για τον καθένα, με πολύτιμες πληροφορίες για τον τόπο μας και χρήσιμες οδηγίες για τους επισκέπτες.

Από το σπίτι ή το γραφείο σας μπορείτε να ξεναγηθείτε στο www.myedessa.gr και να ζήσετε μία πραγματικά συναρπαστική ψηφιακή εμπειρία.





Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *