Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Βρήκατε bug στον Chrome; Η Google θα σας πληρώσει μέχρι 15.000 $ !

Η Google τριπλασίασε την αμοιβή για τους λεγόμενους “white hat hackers”, ανθρώπους δηλαδή που βρίσκουν ελαττώματα και αδυναμίες ενός συστήματος και κατόπιν ενημερώνουν το διαχειριστή του συστήματος, ώστε να προβεί σε ενέργειες επίλυσης του προβλήματος. Ανακοίνωσε την Τρίτη πως ερευνητές οι οποίοι την ενημερώνουν για αδυναμίες στον Chrome, μπορούν να περιμένουν υψηλότερη ανταμοιβή. Επίσης ανακοίνωσε πως χάρη στη συνεργασία της με την κοινότητα των hackers, 700 security bugs αντιμετωπίστηκαν, ενώ έχει διαθέσει $1.25 εκατομμύρια σε ανταμοιβές.

Οι αδυναμίες γίνονται ολοένα και πιο δύσκολο να εντοπιστούν και η Google αναγνωρίζει την παραπάνω προσπάθεια που χρειάζεται για να αποκαλυφθούν, αυξάνοντας το ποσό του προγράμματος ανταμοιβής από $5.000 σε $15.000. Φυσικά το ποσό είναι σε συνάρτηση με το πόσο σοβαρό είναι το bug, καθώς τον Αύγουστο αντάμειψε έναν ερευνητή ο οποίος εντόπισε αδυναμία που μπορούσε να οδηγήσει σε παράκαμψη του Google Chrome sandbox, με $30.000.



unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *