Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών ο Διονύσης Σταμενίτης για τα προβλήματα των τευτλοπαραγωγών

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα επισκέφθηκε την Τετάρτη το απόγευμα (19/11/2014) ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης προκειμένου να του εκθέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τευτλοπαραγωγοί. 


Ειδικότερα ο κ. Σταμενίτης κατέθεσε τις εκκρεμότητες που υπάρχουν σήμερα και ζήτησε να δοθεί λύση, μεταφέροντας τις προτάσεις των τευτλοπαραγωγών. Συγκεκριμένα:


1) Να πληρωθούν κατά προτεραιότητα τα τεύτλα με σακχαρικό τίτλο (Pol) κάτω του 13 με την τιμή των Pol του 13 ( όπως έχει ξαναγίνει για τις καλλιεργητικές σεζόν 2011 και 2012 με απόφαση ΔΣ της ΕΒΖ ).

2) Να ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατό το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών των τεύτλων και να ξεκινήσουν άμεσα οι πληρωμές της φετινής περιόδου.

3) Να πραγματοποιηθεί η πληρωμή των χρημάτων που αφορούν τις επιστροφές στους παραγωγούς για την περίοδο 2001-2006 στο ακέραιο και εξατομικευμένα κατόπιν της αποφάσεως του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ( ΕΚ ) 1360/2013.

4) Να παραταθεί η λειτουργία της Βιομηχανίας προκειμένου οι παραγωγοί να προλάβουν να παραδώσουν τις παραγωγές τους καθώς λόγω της έντονης βροχόπτωσης είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί η συγκομιδή στους χρόνους που πραγματοποιούνταν κάθε χρόνο.



Ο κ. Σταϊκούρας ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι θα εξετάσει το ζήτημα αναλυτικά και δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να έρθει σε επαφή με τη διοίκηση της Βιομηχανίας προκειμένου να βρεθεί από κοινού λύση στα προβλήματα.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *