Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται - γράφει ο Κώστας Δανάς

Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται - γράφει ο Κώστας Δανάς για την ηλεκτρονική εφημερίδα ialmopia.gr

 

Ο ποιητής χρησιμοποιεί αρχέτυπα που τα έφτιαξε η ιστορία, που της αρέσει να φορά την στολή εκείνης, ή της άλλης αστυνομίας….. Γιορτή Πολυτεχνείου! Στην πραγματικότητα η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται ποτέ!

Ας δεχτούμε την ποίηση σαν ένα φοβερό χρησμό, σαν ένα τρόπο ζωής, σαν ένα τρόπο θανάτου! Ας δεχτούμε τον κόσμο που μας δόθηκε, ας δεχτούμε τον φοβερό χρησμό του θανάτου και της ζωής!
Αύριο θα πρέπει και πάλι να επιζήσουμε, περνώντας μέσα από τις φλόγες……

Ο σκοπός της Άννας Φράνκ, ήταν ο θάνατός της! Αν ζούσε σήμερα και ήταν μια ευγενική ηλικιωμένη κυρία, με μαλλιά κάτασπρα και μια ελαφρά θλίψη στο πρόσωπο, το ημερολόγιό της, θα είχε μείνει στο συρτάρι της.

Πληρώνω για όσους, που όπως κι εγώ δεν βλέπουμε κανένα ιδανικό στην ζωή μας, έλεγε ο Κώστας Καρυωτάκης!

Το επεισόδιο έληξε, την βάρκα του έρωτα, την συνέτριψε η ζωή, έλεγε ο ποιητής της Ρωσικής επανάστασης, Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι!

Η Σορλότ Κορντέ, η δολοφόνος του ιδεολόγου της Γαλλικής επανάστασης, Μαρά έγραφε. «Τρέμω από φρίκη και αγανάκτηση. Το μέλλον, που προετοιμάζουν τα σημερινά γεγονότα, κυοφορεί τρόμο, που ούτε και να τον φανταστούμε μπορούμε. Είναι προφανές, ότι το μεγαλύτερο κακό έχει γίνει…… 
 
Οι άνθρωποι, που μας υποσχέθηκαν την ελευθερία, την έπνιξαν, είναι πραγματικοί δήμιοι!»

Τι είχαν υποσχεθεί στον Ελληνικό λαό, ο Σημίτης, ο Γεωργάκης, ο Βενιζέλος, ο Αντώνης Σαμαράς στα τρία Ζάππειο, και τώρα αυτοί και τα παπαγαλάκια τους μιλάνε για θυσίες του ελληνικού λαού, ποιες θυσίες; Ο ελληνικός λαός δεν έκανε καμιά θυσία για να εξαθλιωθεί, τον ελληνικό λαό τον θυσίασαν οι κύριοι αυτοί, στους τοκογλύφους και στην Τρόϊκα της κυρίας Μέρκελ, μιας κυρίας υβρίδιο του Χίτλερ και του Στάλιν!

Δυστυχώς ο κόσμος παραμένει αυτό που ήταν πάντοτε, μια απέραντη αίθουσα βασανιστηρίων!
Ευτυχώς όμως μια ελπίδα ξεπροβάλει, από τις κορυφές του κάτασπρου Ολύμπου!
 
 

 
Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται - γράφει ο Κώστας Δανάς για το ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *