Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Δικάζονται στη Νυρεμβέργη οι γιατροί του Γ' Ράιχ, που κατηγορούνται για πειράματα ευγονικής (Σαν σήμερα 9/12)

1958στις ΗΠΑ, ιδρύεται η αντικομμουνιστική εταιρία "Τζον Μπερτς" από τον Ρόμπερτ Γουέλς, ο οποίος είχε κατηγορήσει ως "κρυπτοκομμουνιστή" ακόμα και τον τέως Αμερικανό πρόεδρο Ντουάιτ Αϊζενχάουερ.
Ο Τζον Μπερτς, μέλος της αμερικανικής στρατιωτικής αντικατασκοπείας και βαπτιστής ιεραπόστολος στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, σκοτώθηκε το 1945 από κομμουνιστές στην Κίνα και θεωρήθηκε από συντηρητικούς κύκλους στις ΗΠΑ ως το πρώτο θύμα του Ψυχρού Πολέμου.

1996Το Νόμπελ εναλλακτικής ιατρικής απονέμεται στον Ελληνα ομοιοπαθητικό Γεώργιο Βυθούλκα.

1963Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής παραιτείται αιφνιδιαστικά από την αρχηγία του κόμματος της ΕΡΕ και αναχωρεί για το Παρίσι, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αμαλία.


Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 9/12
1934Ο Αμερικανός θρυλικός Blues τραγουδιστής και μουσικός Junior Wells (Amos Wells Blakemore Jr. 1934-1998) γεννήθηκε στο Memphis του Arkansas. Με έδρα το Σικάγο συνεργάστηκε με μεγάλους καλλιτέχνες όπως οι Muddy Waters, Buddy Guy, Bonnie Raitt, The Rolling Stones και Van Morrison. Το 1998 είχε ρόλο στην ταινία "Blues Brothers 2000", η οποία κυκλοφόρησε ένα μήνα μετά τον θάνατο του. Δημοφιλή τραγούδια του: "Messin' with the Kid", "Come on in This House", "It Hurts Me Too", κ.α.
1967Το άλμπουμ "Their Satanic Majesties Request" των The Rolling Stones κυκλοφορεί στην Αμερική, μια ημέρα μετά την κυκλοφορία του στην Μεγάλη Βρετανία. Ηχογραφήθηκε το διάστημα μεταξύ 9 Φεβρουαρίου - 23 Οκτωβρίου στα Olympic Studios του Λονδίνου. Θα φτάσει μέχρι την δεύτερη θέση και των Βρετανικών charts και του Billboard. Όλα τα τραγούδια του άλμπουμ είχαν γραφτεί από τους Mick Jagger και Keith Richards. Από το άλμπουμ κυκλοφόρησαν δύο single, τα "In Another Land" και "She's a Rainbow" το οποίο έφτασε μέχρι την 25η θέση του Billboard.

Αθλητισμός 9/12
9/12/1999    Ξεκινά η πρώτη Διεθνής Έκθεση Αθλητικών Ειδών, Εγκαταστάσεων και Εξοπλισμού ''SPORTEXPO'' στη Θεσσαλονίκη

9/12/1999    Ο τζόκεϊ Laffit Pincay Jr ισοφαρίζει το ρεκόρ 8.833 νικών του Willie Shoemaker όταν κερδίζει την 4η κούρσα στο Hollywood Park ιππεύοντας τον “I Be Casual”

9/12/1999    Οι Chicago Bulls ισοφαρίζουν το χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας τους με 1-15 (την περίοδο 1967-68) όταν χάνουν με 107-93 από τους Cavaliers

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *