Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Ακτινογραφία του κουπονιού για το σημερινό champions league

Ολοκληρώνεται σήμερα η φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ για τους πρώτους τέσσερις ομίλους. Οι αγώνες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης κεντρίζουν το ενδιαφέρον απ’ το σημερινό κουπόνι, στο οποίο υπάρχουν και αναμετρήσεις για Κόνφερενς, Λιγκ Τρόφι και Κύπελλο Σκωτίας.



Υπό πίεση, αλλά πάντα ισχυρός εντός έδρας ο Ολυμπιακός 
 
Όπως είναι λογικό, το ενδιαφέρον του ελληνικού κοινού επικεντρώνεται στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Μάλμε. Οι ερυθρόλευκοι είναι «πληγωμένοι» απ’ τα τελευταία αποτελέσματα της Σούπερλιγκ, κέρδισαν μόλις μια φορά στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις, σήμερα παίζουν με την... πλάτη στον τοίχο. Σε ρεαλιστικό επίπεδο, η τρίτη θέση και το Γιουρόπα Λιγκ μοιάζει το πιο πιθανό σενάριο, αφού στο Τορίνο η βολική ισοπαλία ανάμεσα σε Γιουβέντους και Ατλέτικο Μαδρίτης στέλνει αμφότερες τις ομάδες στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μάλμε καταλαμβάνει την τρίτη θέση μόνο με νίκη. Περιμένουμε «ανοιχτό» ματς, αφού αμφότερες οι ομάδες θέλουν το «τρίποντο». «Σύμμαχος» για τους Πειραιώτες η εντός έδρας αποτελεσματικότητα τους στη διοργάνωση, όπου μετρούν ρεκόρ 15-0-4 στα τελευταία 19 ματς! Σκόραραν στα 17/19 παιχνίδια, προέρχονται από 8/11 Over 2,5 και G/G στο θεσμό.


Θα ρισκάρει για την πρωτιά η Γιουβέντους; 
 
Πάμε στο Τορίνο. Εκεί τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η Γιουβέντους προκρίνεται σίγουρα ως δεύτερη αν αφήσει… στην ησυχία της την Ατλέτικο Μαδρίτης και το ματς πάει στην ισοπαλία. Οι Ιταλοί χρειάζονται νίκη με δύο γκολ διαφορά για να κατακτήσουν την κορυφή του ομίλου, ωστόσο αν πάρουν ρίσκα και βρεθούν να χάνουν, ο Ολυμπιακός θα έχει ελπίδες κατάληψης της δεύτερης θέσης. Πάντως, όταν παίζει εντός έδρας, η Γιουβέντους είναι το απόλυτο «αφεντικό», αφού φέτος μετράει 8/8 νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, στις πέντε εκ των οποίων δε δέχτηκε καν γκολ! Ρίσκα δε θα πάρει λογικά ούτε η Ατλέτικο Μαδρίτης, που ουσιαστικά παίζει για… τρία αποτελέσματα, μιας και ακόμη και με ήττα με ένα γκολ διαφορά θα τερματίσει πρώτη. Με τον Σιμεόνε προπονητή, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, ωστόσο οι «ροχιμπλάνκος» δεν έχουν λόγο να «σκιστούν» για να κερδίσουν. Ερωτηματικό αν σκοράρουν, τα κατάφεραν στις τελευταίες 9 εξόδους τους στο θεσμό.


Μνήμες… Ολυμπιακού για τη Λίβερπουλ 
 
Μεγάλο ματς στην Αγγλία, εκεί όπου η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει τη Βασιλεία. Με νίκη περνάει στους «16», σε περίπτωση μη νίκης καταλαμβάνει την 3η θέση και πηγαίνει στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ φέρνοντας ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τη Λουντογκόρετς. Η αναμέτρηση θυμίζει το ματς με τον Ολυμπιακό το 2004, όταν οι «κόκκινοι» ήταν υποχρεωμένοι να κερδίσουν με 2 γκολ διαφοράς, τα κατάφεραν και πήραν την πρόκριση, που τελικά τους οδήγησε στην κατάκτηση του τροπαίου στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στη Μίλαν! Στον αντίποδα, τα πράγματα για τη Βασιλεία είναι πιο απλά. Της αρκεί η ισοπαλία για την πρόκριση στους «16», καθώς υπερτερεί και σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με τη Λουντογκόρετς. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ελβετοί προέρχονται από τέσσερις σερί νίκες για το Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα σε ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται τη Λουντογκόρετς. Οι Βούλγαροι έχουν ελπίδες ακόμη και για τη δεύτερη θέση, οφείλουν όμως να κερδίσουν μέσα στη Μαδρίτη, κάτι που θα αποτελέσει «βόμβα» μεγατόνων.


Μεγάλο ματς στο Μονακό Σπουδαίο 
 
ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναμέτρηση της Μονακό με τη Ζενίτ. Οι Γάλλοι έχουν βάσιμες ελπίδες πρόκρισης, αρκεί να μην ηττηθούν απ’ τους Ρώσους, ενώ «χτυπούν» ακόμη και την πρώτη θέση αν φέρουν καλύτερο αποτέλεσμα απ’ τη Λεβερκούζεν, που παίζει εκτός έδρας με την αδιάφορη Μπενφίκα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Μονεγάσκοι μετρούν 5/5 Under 2,5 και NG φέτος στη διοργάνωση, έχουν δεχτεί μόλις 1 γκολ! Στο άλλο ματς του ομίλου, η Μπενφίκα ολοκληρώνει μια κάκιστη πορεία με το αδιάφορο εντός έδρας ματς με τη Λεβερκούζεν. Με πολλές αλλαγές αναμένονται οι Πορτογάλοι, θέλουν νίκη οι Γερμανοί για να τερματίσουν στην κορυφή.


Ξεκάθαρη η κατάσταση στον 4ο όμιλο 
 
Τελειώνουμε με τον τέταρτο όμιλο, εκεί όπου τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ντόρτμουντ και Άρσεναλ έχουν προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, η Άντερλεχτ συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ, η Γαλατασαράι θα είναι τελευταία. Η Ντόρτμουντ λογικά θα τερματίσει στην πρώτη θέση, καθώς χρειάζεται εντός έδρας νίκη ή ισοπαλία κόντρα στην αδιάφορη Άντερλεχτ. Ο μόνος τρόπος να μείνουν οι Γερμανοί δεύτεροι είναι ή να συνδυαστεί η ήττα τους με νίκη της Άρσεναλ στην Τουρκία επί της Γαλατασαράι ή να μείνουν στην ισοπαλία και παράλληλα οι Λονδρέζοι να κερδίσουν με έξι γκολ διαφοράς.





πηγη: Betarades.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *