Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Νέα νομοσχέδια από το Υπ. Περιβάλλοντος

Τρία νέα νομοσχέδια, που αφορούν ρυθμίσεις για τις χρήσεις γης, την ιδιωτική πολεοδόμηση και τη χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση, εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σ. Καλαφάτης. 

Με αφορμή την κλαδική έρευνα της Εθνικής Τράπεζας «Χρήσεις Γης και Τουρισμός 2014», που διαπίστωσε ότι η Ελλάδα έχει απώλειες άνω των 8 δισ. ευρώ ετησίως, λόγω των στρεβλώσεων που επικρατούν στην πολιτική γης, με αιχμή τα ιδιοκτησιακά προβλήματα μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτών, την έλλειψη οργανωμένων χρήσεων γης και την απουσία Κτηματολογίου, ο κ. Καλαφάτης τόνισε σε δήλωσή του ότι: «Για να προστατεύσουμε μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα το περιβάλλον και για να προσφέρουμε επενδυτική σιγουριά, οφείλουμε να ρυθμίσουμε το χώρο αποτελεσματικά, μακριά από τις παθογένειες του παρελθόντος. Να αποκτήσουμε μία ολοκληρωμένη εθνική πολιτική γης, με νέα και σύγχρονα εργαλεία για τη δόμηση του χώρου». 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ο νέος Οικοδομικός Κανονισμός, ο νέος τρόπος έκδοσης οικοδομικών αδειών, ο νέος νόμος για το Κτηματολόγιο, ο αντίστοιχος για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης, ο νόμος για την ενεργειακή απόδοση κτηρίων είναι σημαντικά βήματα για τη θεμελίωση αυτής της νέας εθνικής πολιτικής». 



Ανακοίνωσε ότι «ακολουθούν σύντομα τα σχέδια νόμου για τις χρήσεις γης, την ιδιωτική πολεοδόμηση και τη χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση».




ΠΗΓΗ:enet.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *