Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Έρχεται κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος του ΟΑΕΔ ;

Πιθανή κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος που δίνεται σήμερα από τον ΟΑΕΔ στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ θα επιφέρει η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών που αποτελεί μια μνημονιακή δέσμευση που δεν έχει πραγματοποιήσει η κυβέρνηση και η οποία, όπως φαίνεται, μπαίνει πλέον σε τροχιά υλοποίησης.


Πρόκειται για το επίδομα που δίνει ο ΟΑΕΔ σε όσους εργαζόμενους δεν εισπράττουν αντίστοιχο από τον εργοδότη τους, είτε επειδή δεν το προβλέπει η συλλογική τους σύμβαση , είτε επειδή προβλέπει χαμηλότερο.



Το επίδομα αυτό αντιστοιχεί σε 8,22 ευρώ το μήνα για όσους έχουν ένα παιδί, 24,65 ευρώ για τα δύο παιδιά, 55,47 ευρω για τα τρία παιδιά, 67,38 ευρώ για τα τέσσερα παιδιά , 78,68 ευρώ για τα πέντε παιδιά και συνεχίζει αυξανόμενο, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών. Το επίδομα αυτό δίνεται σε όσους εργαζόμενους δεν εισπράττουν αντίστοιχο από τον εργοδότη τους, είτε επειδή δεν το προβλέπει η συλλογική τους σύμβαση, είτε επειδή προβλέπει χαμηλότερο. 

Η μείωση των εργοδοτικών εισφορών προβλέπεται από το μνημόνιο και μάλιστα η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει. Ύστερα όμως και από την πίεση του ΔΝΤ, πλέον το οικονομικό επιτελείο πρόκειται να την εφαρμόσει. 

Θέλοντας να αποφύγει, ωστόσο, τη μείωση των εισφορών που προορίζονται για τις συντάξεις, σχεδιάζει να μειώσει τις εισφορές για οικογενειακά επιδόματα, στράτευση και ΛΑΕΚ (επαγγελματική κατάρτιση). 

«Δεν είναι βέβαιο, αλλά είναι λογικό αν καταργηθούν οι εισφορές να καταργηθούν και οι παροχές» σημείωνε στέλεχος του οικονομικού επιτελείου. 

Ωστόσο, παρά τις όποιες καταργήσεις παραμένουν τα επιδόματα τέκνων που χορηγεί ο ΟΓΑ.



ΠΗΓΗ:paraskhnio.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *