Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Καθελκύστηκε ο "Ναυτίλος", το πρώτο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο των ΗΠΑ (Σαν σήμερα 21/1)

1975στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκαν οι πρωτεργάτες του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου μετά την ολοκλήρωση της
ανάκρισης.

1986 Λίβανο, παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά στο γραφείο του προέδρου Αμίν Τζεμαγέλ, ανατολικά της Βηρυτού, προκαλώντας το θάνατο 22 ανθρώπων και τον τραυματισμό 102.

1991Η Ελλάδα ενεπλάκη στην κρίση του Περσικού Κόλπου. Την εμπλοκή της ελληνικής φρεγάτας "Λήμνος", στις πολεμικές επιχειρήσεις στον Κόλπο, επιβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας, Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 21/1
1965 Ο Βρετανός μουσικός Robert Del Naja, μέλος των Massive Attack, γνωστός και ως 3D, γεννήθηκε στο Μπρίστολ της Αγγλίας. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος και βασικός δημιουργός του τέταρτου άλμπουμ τους με τίτλο "100th Window".

1965 Ο Αμερικανός μουσικός και ράπερ Jam Master Jay (Jason William Mizell 1965-2002) του East Coast hip hop συγκροτήματος Run-D.M.C. γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Βοήθησε όχι μόνο στην ανάπτυξη του ήχου του συγκροτήματος αλλά και στο χαρακτηριστικό στυλ τους, μαύρα καπέλα και παπούτσια Adidas. Τον Απρίλιο του 2009 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Υπήρξε επιρροή για καλλιτέχνες της hip hop και όχι μόνο. Ο κιθαρίστας των Rage Against The Machine και AudioslaveTom Morello, και ο κιθαρίστας/τραγουδιστής των Linkin ParkMike Shinoda, έχουν δηλώσει ανοιχτά την επιρροή του Jam Master Jay στην μουσική τους. Δημοφιλή τραγούδια του συγκροτήματος τα "It's Like That" (1983) και η διασκευή στο "Walk This Way" των Aerosmith (1986).

Αθλητισμός 21/1
21/1/2011    Εξίμισυ χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς της Αθήνας, ξεκινά η δίκη του Κώστα Κεντέρη και της Κατερίνας Θάνου στην Ευελπίδων, απόντων και των δύο. Η απόφαση που θα βγει στις 10/5 κρίνει ένοχους όλους τους εμπλεκόμενους στο τροχαίο ατύχημα και επιβάλει φυλάκιση 33 μηνών με πρόστιμο 5.000 ευρώ στον Χρήστο Τζέκο, 31 μηνών στον Κώστα Κεντέρη και στην Κατερίνα Θάνου και 6-8 μηνών στους επτά γιατρούς του ΚΑΤ. Την επόμενη χρονιά, το δικαστήριο που θα εκδικάσει την έφεση των δύο Ολυμπιονικών, θα τους κρίνει αθώους.

21/1/2009    Πεθαίνει από καρκίνο, σε ηλικία 62 ετών, ο Δημήτρης Περσίδης, ο ελληνοαυστριακός αμυντικός που αγωνίστηκε με τον Ολυμπιακό για 4 χρόνια στην “χρυσή” εποχή του Γουλανδρή

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *