Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τη νέα κυβέρνηση των επαναστατών στην Κούβα (Σαν σήμερα 7/1)

1929το αμερικανικό στρατιωτικό αεροπλάνο "Κουέστιον Μαρκ" (Ερωτηματικό) προσγειώθηκε στο Μητροπολιτικό Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, μετά από πτήση 150 ωρών και 40 λεπτών, καταρρίπτοντας όλα τα
προηγούμενα ρεκόρ διαρκούς πτήσης.

1935ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Πιερ Λαβάλ υπέγραψε συμφωνία με τον Μπενίτο Μουσολίνι, που ομαλοποιούσε την κατάσταση των Ιταλών της Τυνησίας, παραχωρούσε στην Ιταλία μια μεγάλη ερημική ζώνη στα σύνορα με τη Λιβύη, ενώ άφηνε πλήρη ελευθερία ενεργειών  της Ιταλίας στην Αιθιοπία.

1919Τα πρώτα ελληνικά τμήματα (34 ΣΠ) αποβιβάζονται στην Οδησσό της Ρωσίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις των Συμμάχων κατά των Μπολσεβίκων.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 7/1
1968
Ο underground ραδιοφωνικός σταθμός του Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, KMPX κάνει μια ψηφοφορία ανάμεσα στους ακροατές του για το ποιος θα ήταν καταλληλότερος καλλιτέχνης για Πρόεδρος των ΗΠΑ. Από την κάλπη βγαίνει το όνομα του Bob Dylan. Επίσης ψηφίζεται ο George Harrison για πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.


1978
Οι Fleetwood Mac και το άλμπουμ τους με τίτλο “Rumours” βρίσκεται στη θέση Νο1 του Billboard 200. Παρέμειναν συνολικά στην κορυφή για 31 εβδομάδες. Είναι το δωδέκατο από τα δέκα οκτώ στούντιο άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα το συγκρότημα. Οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 1976 και το άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 4 Φεβρουαρίου του 1977. Το άλμπουμ έγινε πλατινένιο στις Η.Π.Α. και τη Μεγάλη Βρετανία μέσα σε λίγους μήνες. Μέχρι σήμερα έχει πουλήσει πάνω από σαράντα εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Dreams”, “Don’t Stop” κ.α. Το Φεβρουάριο του 1978 στην 20η τελετή απονομής των Grammy Awards κέρδισε το βραβείο “Album of the Year”. Πρόσφατα χαρακτηρίστηκε από την Recording Industry Association of America ως το δέκατο best-selling LP στην ιστορία της Αμερικανικής δισκογραφίας.
Αθλητισμός 7/1
7/1/2003    O άσος των LA Lakers Kobe Bryant κάνει ρεκόρ τριπόντων στο ΝΒΑ (12) στον αγώνα με τους Seattle Supersonics (119-98). Τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς θα κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση κακοποίηση μιας 19χρονης

7/1/1999    Την πρώτη θέση στην κατηγορία Channel Handicap κατακτά το Ελληνικό σκάφος “Αέρα” στον διάσημο ιστιοπλοικό αγώνα Sydney - Hobart, στον οποίο πνίγηκαν 4 άτομα. Ο αγώνας γίνεται κάτω από δυσμενείς συνθήκες και ανέμους 10 μποφώρ περίπου. Το πλήρωμα του ελληνικού σκάφους αποτελείται από τον κυβερνήτη Νίκο Λυκιαρδόπουλο και τους Παναγιώτη Παπαδέα, Μιχάλη Μπενάκη κ.α.

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *