Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Σοκ στη Γαλλία από τη δολοφονική επίθεση κατά των γραφείων του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι

“Εκδικηθήκαμε τον Μωάμεθ, σκοτώσαμε τον Charlie Hebdo”. Τη φράση αυτή φώναξαν θριαμβευτικά οι ένοπλοι τρομοκράτες έξω από το κτίριο της σατιρικής εφημερίδας, μετά τη σφαγή στην αίθουσα σύνταξης και αφού γάζωσαν έναν αστυνομικό ο οποίος επέβαινε σε ποδήλατο κι έφθασε πρώτος στον τόπο του εγκλήματος.

Γύρω στις 11:30 (τοπική ώρα) δύο άνδρες οπλισμένοι με ένα καλάσνικοφ και έναν εκτοξευτήρα ρουκετών εισέβαλαν στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας, στο 11ο διαμέρισμα του Παρισιού. "Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών με τις δυνάμεις της τάξης", ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα. 

Δώδεκα άνθρωποι, εκ των οποίων οι οκτώ ήταν δημοσιογράφοι, σκοτώθηκαν στην επίθεση, όπως ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας της Γαλλίας, Φρανσουά Μολέν. Από τους έντεκα τραυματίες, οι τέσσερις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, πρόσθεσε ο εισαγγελέας στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους. 

Τραγική ειρωνεία; Ο αστυνομικός που έφτασε πρώτος στο σημείο και σκοτώθηκε στην προσπάθειά του να ακινητοποιήσει τους δράστες ήταν μουσουλμάνος στο θρήσκευμα.

Οι σημαίες στο προεδρικό μέγαρο καθώς και στο Δημαρχείο των Παρισίων κυματίζουν μεσίστιες, ενώ καταμετρήθηκαν 83 αυθόρμητες συγκεντρώσεις πολιτών στις πλατείες μικρών και μεγάλων πόλεων της Γαλλίας.

Την ίδια στιγμή, και ενώ μουσουλμανικές οργανώσεις καταδικάζουν απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση, τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κράτους χαιρέτισε την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι η επιδρομή αυτή έγινε σε εκδίκηση για τις προσβολές εναντίον του Ισλάμ.

“Τα λιοντάρια του Ισλάμ εκδικήθηκαν για τον προφήτη μας”, δήλωσε στο Reuters ο Αμπού Μούσαμπ, ένας Σύρος τζιχαντιστής που μάχεται με το Ισλαμικό Κράτος. “Αυτά είναι τα λιοντάρια μας. Είναι οι πρώτες σταγόνες. Θα ακολουθήσουν και άλλες”, είπε μιλώντας μέσω Διαδικτύου από τη Συρία. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος και οι άλλοι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είναι χαρούμενοι για την επίθεση. “Ας κάνουμε τους σταυροφόρους να τρέμουν”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αμπού Μούσαμπ είπε επίσης ότι δεν γνώριζε τους ενόπλους που πραγματοποίησαν την επίθεση, αλλά πρόσθεσε ότι αυτοί είναι στο δρόμο του επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, και του Οσάμα Μπιν Λάντεν.



news.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *