Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Ο καθαγιασμός των υδάτων στην Έδεσσα και στα Γιαννιτσά (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στο «Κιουπρί» της Έδεσσας πραγματοποιήθηκε και φέτος σύμφωνα με την τοπική παράδοση ο καθαγιασμός των υδάτων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού τελέσθηκαν από τον Σεβασμιώτατο παρουσία των τοπικών αρχών στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας 
Σκέπης Εδέσσης. 

Στη συνέχεια σχηματίστηκε ιερά πομπή με κατεύθυνση την τοποθεσία «Κιουπρί», πάρκο στο οποίο δεσπόζει παλαιά βυζαντινή κατά την τοπική παράδοση γέφυρα. Στην κορυφή της, όπως κάθε χρόνο, τελέσθηκε η ακολουθία του καθαγιασμού των υδάτων και από εκεί έγινε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού.
Ένδεκα κολυμβητές έπεσαν στα παγωμένα νερά για τον Τίμιο Σταυρό. Τελικά αυτός που τον ανέσυρε ήταν ο Εδεσσαίος ειδικός φρουρός Ι. Αμανατίδης. Ο Σεβασμιώτατος έδωσε ως ευλογία σε όλους τους κολυβητές μικρό σταυρό. 






Στα Γιαννιτσά ο καθαγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γ. Καρασμάνη, του Δημάρχου Πέλλας, βουλευτών του νομού και των άλλων τοπικών αρχών στο προαύλιο του ιστορικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητροπόλεως).






ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *