Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Νάκης Πασχαλίδης: ''Κοινωνικές Δομές - Ναι στην βελτίωση της λειτουργίας, όχι στην αποδόμηση και την καταστροφή''

Κοινωνικές δομές στην Έδεσσα, επισκέφθηκε κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι κοινωνικές δομές δεν είναι πολυτέλεια είναι ανάγκη. Ναι στην βελτίωση της λειτουργίας, όχι στην αποδόμηση και την καταστροφή.


Και υπάρχουν πολλοί τρόποι να τις βάλεις σε κανονική λειτουργία. Χρειάζεται φαντασία, έμπνευση, μεράκι και θέληση. Προς το παρόν οι εργαζόμενοι στηρίζουν με νύχια και με δόντια τις δομές που σήμερα καλύπτουν περισσότερο από ποτέ, τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.


Οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι η σημερινή πολιτική της υποχρηματοδότησης των υπηρεσιών καταστρέφει μεθοδικά και αργά ότι έχει φτιαχτεί από την ίδια την κοινωνία και γυρνάμε πίσω, πολύ πίσω.


Στις σημερινές δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, θεμελιώδεις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ασκούνται μέσω των Δημοτικών Επιχειρήσεων & φορέων και παρέχονται με τον πλέον αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο, υψηλού επιπέδου αναγκαίες κοινωνικοπρονοιακές υπηρεσίες μέσω δομών, όπως Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠμΕΑ, ξενώνες, εργαστήρια ΑμΕΑ, κέντρα πρόληψης, κέντρα πληροφόρησης, περιβαλλοντικά κέντρα, αθλητικοί & πολιτιστικοί χώροι, ωδεία καθώς και πολλές δράσεις χρηματοδοτούμενες στα πλαίσια εθνικών & ευρωπαϊκών προγραμμάτων. 


Τυχόν κατάργηση των Δημοτικών Επιχειρήσεων & κοινωνικών φορέων και απόλυση του προσωπικού τους θα ακρωτηριάσει την Αυτοδιοίκηση, θα δυσκολέψει την καθημερινή εξυπηρέτηση του συνόλου των κατοίκων και θα αφήσει αβοήθητους μπροστά στις συνέπειες της κρίσης αυτούς ακριβώς τους πολίτες που έχουν σήμερα τη μεγαλύτερη ανάγκη της κρατικής συνδρομής.


Σε καμία δε περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταργηθούν οριζόντια νομικά πρόσωπα ή επιχειρήσεις που έχουν συσταθεί με απόφαση των οικείων δημοτικών συμβουλίων. 


Καλούμε το Δήμο Έδεσσας, τον Δήμο Πέλλας, τον Δήμο Αλμωπίας, τον Δήμο Σκύδρας να μην ακολουθήσει την κυβερνητική πολιτική που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα συμφέροντα των πολιτών.


Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και ζητάμε, από τους πολίτες την στήριξη των υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης. Δυστυχώς τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής αποδόμησης όταν θα είναι ορατά θα είναι πολύ αργά. Ναι στην βελτίωση της λειτουργίας, όχι στην αποδόμηση και την καταστροφή. 


Ανατροπή τώρα της πολιτικής της λιτότητας.



Με εκτίμηση 
Νάκης Πασχαλίδης
Φαρμακοποιός
Υποψήφιος Βουλευτής Ν.Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ

Έδεσσα, Πέλλα, Αλμωπία, Σκύδρα 

Στηρίζουμε την Ελλάδα. Ελλάδα πρώτη φορά Αριστερά

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *