Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

«Κλειδώνει» ο Αβραμόπουλος για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Όλα δείχνουν ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα αποτελέσει την πρόταση των κ. Τσίπρα και Καμμένου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας έχει τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου των ΑΝΕΛ, ο οποίος είχε μιλήσει για την ανάγκη ανάδειξης ενός κεντροδεξιού πολιτικού προσώπου στη θέση του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα της χώρας.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ελληνας κοινοτικός επίτροπος ήταν από τους πρώτους που τηλεφώνησαν αργά το απόγευμα της Κυριακής στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για να τον συγχαρεί για την εκλογική του επιτυχία. 

Επίσης πολλές - θετικές αναφορές που έγιναν εν μέσω προεκλογικής περιόδου από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τον Ελληνα κοινοτικό επίτροπο.

Η ανακοίνωση της πρότασης του κυβερνώντος κόμματος αναμένεται να γίνει εντός των αμέσως προσεχών 24ώρων, καθώς οι διαδικασίες για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Στην ηλεκτρονική έκδοση του εντύπου ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitics δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «Φήμες για αποχώρηση του επιτρόπου Αβραμόπουλου» και υπότιτλο «Το όνομα του αναφέρεται για την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Το δημοσίευμα σχολιάζει ότι σύμφωνα με πολιτικούς υπολογισμούς, όσον αφορά τη μετεκλογική κατάσταση στην Ελλάδα, υπάρχουν αναφορές για πιθανή υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Η αποχώρησή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται τον Φεβρουάριο, όταν το ελληνικό Κοινοβούλιο θα είναι σε θέση να προχωρήσει τη διαδικασία προεδρικής εκλογής, επισημαίνεται.

Αν και ο ίδιος έχει αρνηθεί δημοσίως αυτή τη φήμη, χαρακτηρίζοντάς την «αβάσιμη», το σενάριο αυτό θεωρείται πιθανό, αναφέρεται στο δημοσίευμα, ενώ σημειώνεται ότι στην Αθήνα, πολιτικοί αναλυτές που βρίσκονται κοντά στη «σχολή σκέψης» Αβραμόπουλου επιβεβαιώνουν ότι βρίσκεται ήδη στην «κούρσα». Άλλες πηγές σημειώνουν ότι ο ίδιος ο επίτροπος το έχει αφήσει να εννοηθεί εδώ και εβδομάδες.


newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *