Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Drones στον Άρη (vid)

Η μεγαλύτερη πρόκληση για τους χειριστές των rovers στον πλανήτη Άρη, είναι η επιλογή διαδρομής. Η τραχιά επιφάνεια του Άρη δε συγχωρεί λάθη και ένα λάθος μονοπάτι μπορεί
να οδηγήσει στην καταστροφή. Η πρόκληση του να επιλέξεις τη σωστή διαδρομή, τη στιγμή που έχεις εικόνα μόνο από το rover είναι μεγάλη, καθώς δε βλέπεις πίσω από βράχους, ανηφόρες κλπ.

Έτσι το Jet Propulsion Laboratory της NASA σκέφτηκε μια έξυπνη λύση: ένα drone το οποίο θα πετάει μπροστά από τα rovers και θα δίνει στους χειριστές μια πολύ καλύτερη εικόνα της επιφάνειας του κόκκινου πλανήτη, βοηθώντας τους να επιλέξουν τη γρηγορότερη και πιο ασφαλή διαδρομή για τα οχήματα τους. Μπορούν να καλύψουν την τριπλάσια απόσταση σε μια μέρα και μπορούν να ανακαλύψουν πράγματα τα οποία από την επιφάνεια θα περνούσαν απαρατήρητα.



unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *