Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Windows 10: H νέα γενιά των Windows

Tα Windows 10 θα προσφέρονται ως δωρεάν αναβάθμιση, ενώ υποστηρίζουν group computing και ολογραφικές συσκευές.
 
Η Microsoft, ανακοίνωσε και παρουσίασετην 21η Ιανουαρίου τη νέα γενιά των Windows, τα Windows 10, εμπλουτισμένη με μια σειρά από εμπειρίες οι οποίες σχεδιάστηκαν με σκοπό να καλωσορίσουν μια νέα εποχή στην οποία η χρήση των υπολογιστών γίνεται πιο προσωπικήαπό ποτέ.
Επιπλέον, παρουσιάστηκαν δύο νέες συσκευές που επεκτείνουν την εμπειρία των Windows, από μεγάλες οθόνες έως και καθόλου οθόνες, οιMicrosoft HoloLens και Microsoft Surface Hub.

Τα Windows 10 θα παρέχονται ως υπηρεσία, με σκοπό να προσφέρουν μια πιο ασφαλήκαινοτόμα και ταυτόχροναεκσυγχρονισμένη εμπειρία καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής της συσκευής.
Οι χρήστες των Windows 7, Windows 8.1 και Windows Phone 8.1 θα έχουν την δυνατότητα δωρεάν αναβάθμισης στα Windows 10, εφόσον προχωρήσουν σε αναβάθμιση τον πρώτο χρόνο της κυκλοφορίας τους.
«Tα Windows 10 καλωσορίζουν την εποχή στην οποία η χρήση των υπολογιστών γίνεται πιο προσωπική από ποτέ, σε έναν mobile-first,cloud-first κόσμο» δήλωσε ο Satya NadellaCEO της Microsoft στην παρουσίαση των Windows 10 στο Raymond, στην Washington. «Η φιλοδοξία μας είναι το 1,5 δισεκατομμύριο χρηστών των Windows, να ερωτευτεί τα Windows 10 ενώ παράλληλα δισεκατομμύρια χρήστες να αποφασίσουν να κάνουν σπίτι τους τα Windows».
Task view στα Windows 10 photo
Task view στα Windows 10

Windows 10: Κάνοντας τη χρήση υπολογιστών πιο προσωπική Τα Windows 10 σηματοδοτούν μια εποχή στην οποία η χρήση των υπολογιστών γίνεται πιο προσωπική από ποτέ, και πλέον στο επίκεντρο βρίσκονται οι άνθρωποι και όχι η τεχνολογία. Στη Microsoft γνωρίζουν ότι σε αυτή την εποχή, σημασία έχει το mobilityτων εμπειριών, και όχι των συσκευών. Οι άνθρωποι θα μπορούν να αλληλοεπιδρούν με την τεχνολογία με φυσικό τρόπο, όπως συναναστρέφονται με τους συνανθρώπους τους, χρησιμοποιώντας τη φωνή, χειρονομίες και βλέμματα. Η προστασία των προσωπικών δεδομένων διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην παροχή αξιόπιστων εμπειριών τις οποίες ελέγχουν οι ίδιοι οι χρήστες.
Την Τετάρτη 21/1, η Microsoft παρουσίασε μια σειρά από νέες εμπειρίες που έρχονται με τα Windows 10, οι οποίες περιλαμβάνουν τις εξής:
  • Η Cortana, διαθέσιμη σε υπολογιστές και tablet. H προσωπική ψηφιακή βοηθός με το όνομα Cortana, η οποία έκανε την πρώτη της εμφάνιση πέρυσι, στα Windows Phone, θα είναι πλέον διαθέσιμη σε υπολογιστές και tablet με Windows 10, στοχεύοντας στο να βοηθάει τους χρήστες να ολοκληρώνουν τις εργασίες τους άμεσα και αποτελεσματικά. H Cortana είναι μια προσωπική βοηθός, η οποία μαθαίνει τις προτιμήσεις του χρήστη, με σκοπό να του παρέχει τα σχετικότερα recommendations, γρήγορη πρόσβαση σε πληροφορίες και σε σημαντικές υπενθυμίσεις. Η αλληλεπίδραση θέλει να είναι φυσική και εύκολη μέσω της φωνής ή της πληκτρολόγησης, με προηγμένες λειτουργίες ελέγχου που αυξάνουν την εμπιστοσύνη και τη διαφάνεια.
ΠΗΓΗ: gr.pcmag

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *