Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Ο Νίκος Κακλαμανάκης κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοσανίδας (Σαν σήμερα 20/2)

1983 εορτάστηκε η επέτειος των 70 χρόνων από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.


1913 επαναλήφθηκαν οι εργασίες της Βουλής. Ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος ενημέρωσε  το Σώμα για τις πολεμικές επιχειρήσεις και τις διπλωματικές εξελίξεις του πολέμου.

1994 οι αντίπαλοι ηγέτες της Υεμένης, ο πρόεδρος Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ και ο αντιπρόεδρος Αλί Σαλέμ Αλ Μπαϊντ, υπέγραψαν στην Ιορδανία συμφωνία συμφιλίωσης.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Moυσική 20/2
1957 Ο Έλληνας τραγουδιστής και τραγουδοποιός Ορφέας Περίδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σαν τραγουδοποιός έγινε γνωστός το 1989 όταν συμμετείχε στο άλμπουμ του Νίκου Παπάζογλου "Σύνεργα" με τρία τραγούδια, τα "Μάτια μου", "Φεύγω" και "Θάνατο θέλω τραγικό". Από το 1993 έχει κυκλοφορήσει εννέα άλμπουμ και έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Μανώλης ΛιδάκηςΣωκράτης ΜάλαμαςΔιονύσης ΣαββόπουλοςΜανώλης ΡασούληςΠέτρος Βαγιόπουλος. Δημοφιλή του τραγούδια: "Φωτοβολίδα", "Ζηλεύει η νύχτα", "Κάτι μου κρύβεις" κ.α.

1963 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Ian Brown (Ian George Brown) γεννήθηκε στο Μάντσεστερ της Αγγλίας. Υπήρξε βασικός τραγουδιστής του alternative rock συγκροτήματος The Stone Roses από την ίδρυση του το 1983 έως την διάλυση του το 1996. Επηρεάστηκε από την punk μουσική σκηνή της χώρας του, ακούγοντας συγκροτήματα όπως οι Sex Pistols και The Clash. Μαζί με τους Stone Roses κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ. Ακολούθησε πετυχημένη σόλο καριέρα και κέρδισε βραβεία όπως το NME Award "Best Solo Artist" το 2002, το NME Award "Godlike Genius Award" το 2006, το Q Award "Legend Award" το 2007. Έχει προταθεί έξι φορές για το BRIT Award "Best British Solo Artist". Από το 1994 έως το 2009 έχει κυκλοφορήσει έξι στούντιο άλμπουμ. Στις 18 Οκτωβρίου του 2011 οι Stone Roses ανακοινώνουν σε συνέντευξη τύπου πως επανενώνονται.

Αθλητισμός 20/2

 20/2/2002 Για πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο βόλεϊ, δυο ελληνικές ομάδες (Ολυμπιακός και Ηρακλής) προκρίνονται στο φάιναλ φορ

20/2/2000 Ο Νίκος Κακλαμανάκης κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοσανίδας τύπου Mistral που διεξάγεται στο Μαρ ντελ Πλάτα της Αργεντινής συγκεντρώνοντας 19 βαθμούς. Δεύτερος ανακηρύσσεται ο Αυστραλός Macintosh με 28β και τρίτος ο Αργεντίνος Espinola με 33β

20/2/1993 Πεθαίνει ο Ιταλός μηχανικός και ιδρυτής της μεγάλης βιομηχανίας πολυτελών αγωνιστικών αυτοκινήτων με μηχανές υψηλής επίδοσης Ferucio Laborgini. Στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Ιταλία η Ελληνίδα ζωγράφος Μίνα Βαλυράκη ζωγράφισε έναν πίνακα 18 τετραγωνικών με όλα τα μοντέλα της Laborgini που εγκαταστάθηκε στην είσοδο του εργοστασίου

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *