Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Ξεκίνησαν τα μαθήματα ποντιακής διαλέκτου από το ΚΔΒΜ Αλμωπίας

Συνεχίζεται η δημιουργία δωρεάν εκπαιδευτικών προγραμμάτων για ενήλικες, από το ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ του Δήμου Αλμωπίας, η λειτουργία του οποίου υποστηρίζεται από το Δήμο Αλμωπίας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης). Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. 

Φέτος προσφέρονται εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ αλλά και ΤΟΠΙΚΗΣ εμβέλειας. Στα πλαίσια της ανάπτυξης τοπικών προγραμμάτων, αναπτύχθηκε συνεργασία α) με την ΕΥΞΕΙΝΟ ΛΕΣΧΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ, και β) με το ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΨΑΛΟΥ για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τίτλο «Διδασκαλία Ποντιακής Διαλέκτου» συνολικής διάρκειας 150 ωρών. Τα μαθήματα ξεκίνησαν στις 11/2 και θα συνεχισθούν μέχρι τον Ιούνιο. Παρά τη διάρκεια του προγράμματος και τη συχνότητα των εκπαιδευτικών συναντήσεων, οι συμμετέχοντες δείχνουν εξαιρετικό ενθουσιασμό και διάθεση για μάθηση. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εκπαιδευόμενους, καθώς και: 

α) την Εύξεινο Λέσχη Αλμωπίας για τη φιλοξενία και τους κους Κουκλίδη - πρόεδρο και Παυλίδη – αντιπρόεδρο, για την υποστήριξη του προγράμματος στην Αριδαία

β) το Σύλλογο Ποντίων Αψάλου και το διευθυντή του Δημοτικού σχολείου Αψάλου κο Ράπτη για την άψογη συνεργασία 

γ) τους εκπαιδευτές μας κα Μαχαιρίδου και κο Τσίναλη που ανέλαβαν τα τμήματα Αριδαίας και Αψάλου αντίστοιχα και συμβάλλουν καθοριστικά στην επιτυχία του προγράμματος.

Τα προσφερόμενα από το ΚΔΒΜ προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η υποβολή φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας. Παρά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, το ΚΔΒΜ θα συνεχίζει να δέχεται αιτήσεις για τα 25ωρης διάρκειας εκπαιδευτικά προγράμματα μόνο, οι θεσεις όμως ειναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ τμήματα που συμπληρώνονται θα ξεκινούν άμεσα και δε δέχονται αλλαγές της σύνθεσης στην πορεία.

Υπάρχουν ακόμη θέσεις στα ακόλουθα προγράμματα:


Εθνικής Εμβέλειας:

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ (SOCIAL MEDIA)

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΑΣΤΙΚΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ (ΥΓΙΕΙΝΗΣ) ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΑΓΧΟΥΣ/ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

ΒΕΛΤΙΩΝΩ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΜΟΥ

ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ-ΦΟΡΜΩΝ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΌΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΤΟΠΙΚΉ ΙΣΤΟΡΙΑ






Τοπικής Εμβέλειας:

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: ΓΕΝΙΚΌ ΠΛΑΙΣΙΟ 

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΈΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΈΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΎ: ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΌΣ, ΟΙΝΟΛΟΓΙΚΌΣ, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΌΣ 

ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ



Οι αιτήσεις υποβάλλονται:

- στο Δήμο Αλμωπίας (πλατεία Αγγελή Γάτσου), Τμήμα Κοινωνικής προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού, αθλητισμού και Νέας γενιάς (ισόγειο). Υπεύθυνη του Δήμου κα Χατζηαβραμίδου Ευδοκία τηλ. 2384350207, ώρες 11-2.30 μ.μ. 



Περισσότερες πληροφορίες:

ΚΔΒΜ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ (Υπόγειο Δήμου Αλμωπίας), τηλ. –φαξ: 2384350265 (Τρίτη και Παρασκευή 10.00 π.μ.-13.00 μ.μ.) e-mail: kdvm10@gmail.com


Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας: Δίτσου Μαρία, τηλ. what's up 6932071906 (κάθε μέρα 12-2 μ.μ. και 6-7 μ.μ.), e-mail: fanimaria@hotmail.com 

Υπεύθυνος Οργάνωσης: Σολακίδης Δημήτριος τηλ. 6973060793



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *