Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Βουλή: Η ορκωμοσία των νέων βουλευτών, οι πρωτιές, τα παραλειπόμενα & πλούσιο φωτορεπορτάζ [ΒΙΝΤΕΟ - ΕΙΚΟΝΕΣ]

Μια Βουλή που για πρώτη φορά ορκίστηκε κατά πλειοψηφία με πολιτικό όρκο, είχε στις τάξεις τις προφυλακιστέους βουλευτές και μια εντυπωσιακή ανανέωση σε σχέση με την περασμένη ολομέλεια


Η ορκωμοσία των βουλευτών της νέας βουλής έγινε το πρωί της Πέμπτης, με κάθε επισημότητα, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Ο μητροπολίτης Αθηνών και Πάσης Ελλάδος τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό, ενώ στη συνέχεια όρκισε τους βουλευτές που επιθυμούσαν να χρισθούν στο αξίωμα του βουλευτή με χριστιανικό όρκο. Οι βουλευτές όπως πάντα, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να δώσουν πολιτικό ή θρησκευτικό (χριστιανικό ή μουσουλμανικό) όρκο.
Ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως για πρώτη φορά στην ελληνική Βουλή η πλειοψηφία των βουλευτών φαίνεται πως θα επιλέξει πολιτικό και όχι θρησκευτικό όρκο. Εκτός από το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, τους βουλευτές του ΚΚΕ (πλην της κας Κανέλλη) και ορισμένοι από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού πρόκριναν τον πολιτικό, έναντι του θρησκευτικού όρκου.
Ένα άλλο από τα σημεία που αξίζουν να τονισθούν είναι η παρουσία στη Βουλή για την ορκωμοσία και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που παραμένουν έγκλειστοι στις φυλακές. Οι έξι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μετά από την άδεια που τους έδωσε η εισαγγελία παρευρέθηκαν στην αίθουσα ολομέλειας του κοινοβουλίου για να ορκιστούν.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μπαίνοντας στη Βουλή κατευθύνθηκε πρώτα προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και χαιρέτισε προσωπικά τον Αντώνη Σαμαρά. Στη συνέχεια το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο κ. Τσίπρας μετέβει προς τους βουλευτές του ΚΚΕ, όπου είχε χειραψία με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, αλλά και σύντομο διάλογο.
Από την πλευρά του δεύτερου εταίρου της συγκυβέρνησης στα έδρανα των υπουργών ανέβηκε μόνο η Έλενα Κουντουρά, αφού ο Πάνος Καμμένος προτίμησε να μείνει στα έδρανα της κοινοβουλευτιικής ομάδας των ΑΝΕΛ και να ορκιστεί από εκεί.
Την Παρασκευή, οι ορκισθέντες βουλευτές θα εκλέξουν τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους της Βουλής, ενώ το τριήμερο που ακολουθεί θα συζητηθούν οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης και τη Δευτέρα το βράδυ, θα ζητηθεί η ψήφος εμπιστοσύνης της Βουλής προς αυτήν. Σύμφωνα με πληροφορίες η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου αναμένεται να ορισθεί Πρόεδρος, αφού σε αυτό φαίνονται να συμφωνούν τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και το Ποτάμι.

Δείτε το βίντεο της όρκωμοσίας:











Οι φωτογραφίες που αποτύπωσαν το κλίμα και τις σχέσεις που φαίνονται να δημιουργούνται στο εσωτερικό της νέας Βουλής, τα πηγαδάκια και οι κινήσεις που συζητήθηκαν μέσα από τις φωτογραφίες της ορκωμοσίας (pics) 

Ορκίστηκε η νέα Βουλή, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τις εκλογές του Ιανουαρίου και από τις πρώτες εικόνες μπορούμε να εξάγουμε πολύ σημαντικά συμπεράσματα για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, μέσα από τις φωτογραφίες.
Η επιλογή του πρωθυπουργού να δώσει το χέρι του στον προκάτοχό του στην πρωθυπουργία Αντώνη Σαμαρά, ο ασπασμός του κ. Ζουράρι στην Ντόρα Μπακογιάννη, οι φυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και όλα όσα συνέβησαν την ημέρα της ορκωμοσίας των βουλευτών.

Η πρώτη πανοραμική της νέας Βουλής στην ολομέλεια ενός σώματος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, το οποίο για πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική ιστορία γέρνει προς τα αριστερά με 149 έδρες στο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες 15 στο ΚΚΕ.

Ο πρωθυπουργός σε μια θερμή χειραψία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση

  Η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα Περιστέρα Μπαζιάνα παρακολουθούσε τη διαδικασία από τα κατάμεστα θεωρεία της Βουλής

Δύο από τους πιο στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς και ο Πάνος Σκουρλέτης διαβάζουν. Να τολμήσουμε να μαντέψουμε πως πρόκειται για το έγγραφο με το "Όχι σε όλα" του Βερολίνου;

Οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης παίρνουν θέση στα υπουργικά έδρανα

  Η ανανέωση της ελληνικής Βουλής σημαντική σε σχέση με το παρελθόν. Ανάμεσα στα... πρωτάκια της και η δημοσιογράφος Αννέτα Καβαδία.

Ο θερμός ασπασμός του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Ζουράρι με την Ντόρα Μπακογιάννη τράβηξε το ενδιαφέρον

  Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος χαιρετά τον Σπύρο Λυκούδη που εισέρχεται στη Βουλή, αυτή τη φορά με το Ποτάμι και όχι με τη ΔΗΜΑΡ

Η Ραχήλ Μακρή επιστρέφει στη νέα Βουλή, αυτή τη φορά όμως ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι των ΑΝΕΛ

Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ προσέρχεται για να πάρει θέση στα έδρα της Βουλής. Και εδώ η ανανέωση είναι σημαντική, ενώ το κομμουνιστικό κόμμα εισέρχεται για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες με νέο, εκλεγμένο γγ. στο κουνοβούλιο, τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος και διαδέχεται την Αλέκα Παπαρήγα.

Το κλίμα μοιάζει παγωμένο και στην αξιωματική αντιπολίτευση. Στη φωτογραφία ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον πρώην υπουργό εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Χαμόγελα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, που είναι η πιο μικρή στην πολιτική του ιστορία στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Στη Βουλή κατέφθασαν συνοδευόμενοι φυσικά από δυνάμεις της αστυνομίας και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής


πηγη: news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *