Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Σοβαρό πρόβλημα καθίζησης του οδοστρώματος στον περιφερειακό δρόμο της Κρύας Βρύσης - Άρθρο του Λύσανδρου Γ. Αμιτζόγλου

Έντονο πρόβλημα καθίζησης προέκυψε στον περιφερειακό δρόμο της Κρύας Βρύσης δυτικά της πόλης, από το Κ.Υ. προς τα δημοτικά κοιμητήρια, όπου ο δρόμος έχει πάθει καθίζηση από την πλευρά του στραγγιστικού...

Καναλιού σε μεγάλα σημεία του. Οι δυνατές και συχνές βροχοπτώσεις τον φετινό χειμώνα είχαν ως αποτέλεσμα την διάβρωση των πρανών του παρακείμενου στραγγιστικού καναλιού, με συνέπεια να έχει φτάσει η διάβρωση σχεδόν κάτω από το οδόστρωμα ! Η στραγγιστική αυτή τάφρος μήκους 1.200 μέτρων έχει απασχολήσει διαχρονικά όλες τις δημοτικές αρχές, με αρκετές από αυτές να εξαγγέλλουν ουκ ολίγες φορές προεκλογικά το κλείσιμο της, την διαπλάτυνση του περιφερειακού δρόμου και την διαμόρφωση του χώρου πάνω από αυτήν σε χώρο αναψυχής. Αυτά όμως αποτελούσαν λόγια του αέρα σε εποχές παχιών αγελάδων που τώρα όχι μόνο δεν μπορούν να υλοποιηθούν αλλά πλέον αμφίβολη είναι ακόμα και η σωτηρία του υπάρχοντος οδοστρώματος και φυσικά η ασφαλής διέλευση των οχημάτων και οδηγών από το δρόμο αυτό.

Αυτή την στιγμή ο Δήμος Πέλλας τοποθέτησε πρόχειρα προειδοποιητικούς κώνους ενημερώνοντας τους διερχόμενους οδηγούς και τα οχήματα για την μέγιστη προσοχή που χρειάζεται να δείχνουν στο σημείο αυτό. Να σημειώσουμε ότι το στραγγιστικό αυτό κανάλι ανήκει στο Τ.Ο.Ε.Β. Ακρολίμνης το οποίο έχει και την ευθύνη του καθαρισμού και της διευθέτησή του, οργανισμός με τον οποίο ο Δήμος Πέλλας και παλιότερα ο Δήμος Κρύας Βρύσης συνεργάζονται αφού εκεί χύνονται και τα όμβρια ύδατα της Κρύας Βρύσης .

Αυτό που χρειάζεται όμως σήμερα για την οριστική λύση στο πρόβλημα, που θ΄ αποτελέσει και λύση στην αντιπλημμυρική προστασία ουσιαστικά της Κρύας Βρύσης, είναι η εκπόνηση σχετικής μελέτης κατασκευής κιβωτιόσχημης κλειστής τάφρου, διαμόρφωσης του χώρου και διαπλάτυνσης του περιφερειακού δρόμου σε όλο το μήκος της, με την ταυτόχρονη διερεύνηση ένταξης του μεγάλου αυτού έργου σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα όπως π.χ. το leader που ΄΄ τρέχει ΄΄ αυτή την περίοδο, αφού το κόστος του σίγουρα θα είναι πολύ μεγάλο !





 
 
 
πηγη: meapopsi.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *