Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

''Σούπα'' το ντέρμπι - Λευκή ισοπαλία στην Τούμπα

Σε ένα κάκιστο ποιοτικά παιχνίδι με ελάχιστες καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς γκολ (0-0) στο ντέρμπι της Τούμπας για την 23η αγωνιστική της Super League.

Τραγική εμφάνιση και από τις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό βέβαια να βολεύεται από την ισοπαλία καθώς διατήρησε τη διαφορά του από τον ΠΑΟΚ στους 8 βαθμούς φεύγοντας αλώβητος από τη Θεσσαλονίκη, γεγονός που τον φέρνει "αγκαλιά" με την κατάκτηση του τίτλου.

Εξανεμίστηκαν και οι τελευταίες ελπίδες του Δικεφάλου για τίτλο μετά το αποψινό αποτέλεσμα, ενώ οι «ασπρόμαυροι» έπεσαν στην 3η θέση, τρεις βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό, που μείωσε στο -6 από την κορυφή και ήταν ο κερδισμένος της βραδιάς.

Επεισόδια διαδραματίστηκαν στα περίχωρα του γηπέδου πριν την έναρξη της αναμέτρησης, με πετροπόλεμο και χρήση χημικών από την αστυνομία. Ευτυχώς κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν συνέβη κάτι τρομερό, πέραν της προσωρινής διακοπής στο 62΄ για ρίψη αντικειμένων στον Τσόρι Ντομίνγκες, τη στιγμή που πήγε να εκτελέσει κόρνερ μπροστά στη θύρα 4.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν περισσότερες φορές τον Ιτάνζ που ήταν σταθερός όποτε χρειάστηκε να επέμβει. Είχαν 2-3 καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν, σε αντίθεση με τον Δικέφαλο που είχε μόνο δύο καλά σουτ του Μακ στις αρχές των δύο ημιχρόνων, χωρίς ωστόσο να απειλήσει ιδιαίτερα τον Ρομπέρτο. Ανορθόδοξος τρόπος ανάπτυξης από πλευράς ΠΑΟΚ, που δεν είχε το απαραίτητο πάθος, ενώ φάνηκε να θέλει αλλά να μη μπορεί...

Γενικότερα πάντως η αναμέτρηση δεν είχε συγκινήσεις, με το αποτέλεσμα να μην αφήνει ικανοποιημένο τον Δικέφαλο, αλλά τον Ολυμπιακό. Ότι πιο συναρπαστικό στη βραδιά ήταν η ατμόσφαιρα της κατάμεστης Τούμπας, με τον κόσμο μάλιστα να χειροκροτεί τους παίκτες της ομάδας του μετά το σφύριγμα της λήξης.


Η αναμέτρηση

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν αναγνωριστικού χαρακτήρα με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα. Το πρώτο σουτ έγινε στο 6΄ με τον Μήτρογλου να μην απειλεί ωστόσο τον Ιτάνζ, καθώς η μπάλα έφτασε εύκολα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Στο 10΄ και πάλι ο Μήτρογλου σούταρε με καλύτερες προϋποθέσεις, όμως ο Ιτάνζ απέκρουσε ξανά. Μετά το 10΄ ο Δικέφαλος πήρε μέτρα στο γήπεδο πιέζοντας τους «ερυθρόλευκους». Πρώτη επικίνδυνη φάση ήταν ένα σουτ του Μακ που απέκρουσε ο Ρομπέρτο.

Η πρώτη μεγάλη φάση

Στο 23΄ ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι, με τον Μήτρογλου να βρίσκεται αμαρκάριστος απέναντι από τον Ιτάνζ έπειτα από κόρνερ του Ντομίνγκεζ και κεφαλιά του Σιόβα, με τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ όμως να αποκρούει εντυπωσιακά το κοντινό σουτ. Στο 29΄ ο Βίτορ έκανε τραγικό λάθος στην άμυνα βγάζοντας τετ α τετ τον Ντοσεβί με αδύναμο γύρισμα. Ο Ντοσεβί απέφυγε τον Ιτάνζ όμως έφυγε αρκετά πλάγια και στη συνέχεια της φάσης αφού σέντραρε στην περιοχή, ο Μανιάτης σούταρε άουτ.

Ισορροπημένο το ματς

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να προσέχουν κυρίως τα νότα τους με τον ΠΑΟΚ να επιδιώκει να ελέγξει το ρυθμό. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα καλή στιγμή με σουτ του Κασάμι από μακρινή απόσταση, το οποίο απέκρουσε ο Ιτάνζ.

Μέτριο το πρώτο ημίχρονο

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε κάτι αξιόλογο εκτός από 2-3 καλές στιγμές του Ολυμπιακού με σουτ του Μήτρογλου και του Κασάμι, αλλά και τη μεγάλη ευκαιρία του πρώτου που απέκρουσε ο Ιτάνζ. Κατά τα άλλα το θέαμα ήταν ανύπαρκτο και οι δύο ομάδες δεν απέδωσαν καλό, ποιοτικό ποδόσφαιρο. Ο Δικέφαλος επιδίωκε να γίνει επικίνδυνος από στημένες φάσεις, δίχως επιτυχία ωστόσο.

Ο ΠΑΟΚ την πρώτη φάση στο β΄ ημίχρονο

Στο 53΄ ο Μακ έκανε ωραία ενέργεια και έπιασε καλό σουτ έξω από την περιοχή με τον Ρομπέρτο να αποκρούει δύσκολα πέφτοντας στη γωνία του.

Προσωρινή διακοπή στο 62΄

Στο 62΄ κι ενώ όλα κυλούσαν ομαλά στο ντέρμπι είχαμε προσωρινή διακοπή. Αιτία στάθηκε η ρίψη αντικειμένων στον Τσόρι Ντομίνγκες ενώ πήγε να εκτελέσει κόρνερ μπροστά από τη θύρα 4. Το γνωστό σκηνικό που συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο… Ο παίκτης του Ολυμπιακού μάλιστα στη δεύτερη φορά που πήγε στο σημαιάκι για την εκτέλεση (αφού αρχικά είχε φύγει) φάνηκε να δέχεται και μία κροτίδα στον ώμο. Τότε ο μεσοεπιθετικός των «ερυθρολεύκων» έφυγε με νεύρα προς το κέντρο κλωτσώντας τη μπάλα στον αέρα, με συνέπεια να δεχτεί κίτρινη κάρτα, ενώ απειλήθηκε σύρραξη μεταξύ των παικτών. Το ματς συνεχίστηκε μετά από 3-4 λεπτά χωρίς ευτυχώς να συμβεί κάτι χειρότερο.

Κακό παιχνίδι…

Η αναμέτρηση εξακολουθούσε να μην έχει ρυθμό με τις δύο ομάδες να μην αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο και να μη δικαιολογούν σε καμία περίπτωση τη βαθμολογική τους θέση και το γεγονός ότι πάλευαν από την αρχή της σεζόν για το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ έμοιαζε να τα χει χαμένα στο τελευταίο 20λεπτο, δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να αναπτυχθεί με αξιώσεις, ενώ ο Ολυμπιακός είχε ανούσια υπεροχή, δίχως κι αυτός να ψάχνει διακαώς το γκολ της νίκης. Βέβαια ήταν η ομάδα που βολεύονταν και με την ισοπαλία. Πήγε το ματς ακριβώς εκεί που ήθελε χωρίς να δυσκολευτεί, με τον ΠΑΟΚ να είναι κάκιστος επιθετικά και να μη δείχνει σε κανένα σημείο το απαραίτητο πάθος, αναζητώντας με ανορθόδοξο τρόπο να κάνει κάτι καλό στον αγωνιστικό χώρο.



23η αγωνιστική Super League

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Γκολ:-

Διαιτητής: Γιάχος

Κίτρινες κάρτες: Σαλπιγγίδης 34΄, Κασάμι 39΄, Μαζουακού 51΄, Ρικάρντο Κόστα 55΄, Μακ 59΄, Ντομίνγκες 64΄, Μανιάτης 67΄, Μιλιβόγιεβιτς 75΄, Βίτορ 91΄

Αποβολές:-

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Κόστα, Βίτορ, Ρατς, Κάτσε, Περέιρα (Παπαδόπουλος 84΄), Νομπόα (Γκολάσα 86΄), Σαλπιγγίδης (Παπαγιαννόπουλος 90΄), Μακ, Αθανασιάδης

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σαντάνα, Σιόβας, Μαζουακού, Μανιάτης, Κασάμι (Μιλιβόγιεβιτς 74΄), Ντοσεβί (Ντουρμάζ 90΄), Αφελάι, Ντομίνγκες (Φορτούνης 74΄), Μήτρογλου


thestival.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *