Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Ντέρμπι, πάθος και Τούμπα

Μάρτσιν Μίετσελ και Περ Ζέτερμπεργκ συμφωνούν για την ιδιαιτερότητα των ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, αλλά κάνουν διαφορετικές προβλέψεις.



Έχουν "φάει" με το κουτάλι τα ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Ο Μάρτσιν Μίετσελ και ο Περ Ζέτερμπεργκ ένιωσαν την μπάλα να "καίει" στα πόδια τους, την ένταση να πλημμυρίζει το άιμα τους και την Τούμπα να φλέγεται.

Ο Πολωνός επιθετικός και ο Σουηδός μέσος μιλούν και θυμούνται τις ιδιατερότητες αυτών των ματς, ανατρέχουν στις αναμνήσεις τους και κάνουν τις δικές τους προβλέψεις για το αποτέλεσμα της Κυριακής.


Μίετσελ: "Θυμάμαι ότι ήταν ένα ξεχωριστό ντέρμπι, γεμάτο πάθος. Η ένταση αποτυπωνόταν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της αναμέτρησης. ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, ήταν κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι."




Ζέτερμπεργκ: "Βεβαίως και θυμάμαι, αυτά τα παιχνίδια. Ήταν ιδιαίτερα, για την έντασή τους. Μπορεί τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να ήταν πιο σημαντικά, αλλά κι αυτά με τον ΠΑΟΚ είχαν τη δική τους, ιδιαιτερότητα."




Περ Ζέτερμπεργκ και Μάρτσιν Μίετσελ συμφωνούν στο Sport24.gr για τη δυναμική που δίνουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στα εντός έδρας παιχνίδια, στην Τούμπα.

Μίετσελ: "Η Τούμπα, είμαι σίγουρος, ότι θα πάιξει το δικό της ρόλο σε αυτή την αναμέτρηση. Θυμάμαι παιχνίδια, όπου η απόδοσή μας ήταν κάτω του μετρίου, και η ώθηση του κόσμου ήταν τόσο απίστευτη, που εν τέλει έφερνε τη νίκη. Σίγουρα, ο κόσμος με τη φωνή του, τα τραγούδια του, βοηθούσε και είναι πάντα ο 12ος παίκτης της ομάδα. Ο κόσμος της Λέγκια και του ΠΑΟΚ είναι κάτι μοναδικό στον κόσμο."




Ζέτερμπεργκ: "Ναι θυμάμαι, ήταν μία "καυτή" ατμόσφαιρα. Με παρατράγουδα, μερικές φορές, αλλά θυμάμαι όλα αυτά τα φώτα στην Τούμπα. Δεν νομίζω, όμως, ότι σε ένα ντέρμπι είναι αυτό που θα παίξει τον πρώτο ρόλο."




Είναι η ψυχολογία που παίζει τον πρώτο ρόλο, ή η τακτική Δείτε τι απαντούν ο Πολωνός πρώην επιθετικός του "Δικεφάλου" και ο Σουηδός πρώην μέσος των "ερυθρολεύκων".

Μίετσελ: "Νομίζω, ότι είναι και θέμα ψυχολογίας. Ο Ολυμπιακός βγαίνει συνέχεια πρωταθλητής και έχει και την ανάλογη εμπειρία να το διαχειριστεί. Ο ΠΑΟΚ, θα πρέπει, όπως είπα να εκμεταλλευτεί τον κόσμο του, την έδρα του. Δεν καταργείται η τακτική, αλλά η ψυχολογία παίζει ιδιαίτερο ρόλο."




Ζέτερμπεργκ: "Το πρώτο γκολ. Αυτός που θα το βάλει, θα έχει τεράστιο προβάδισμα. Έτσι είναι, αυτά τα παιχνίδια. Σίγουρα, το προβάδισμα σε βοηθά να καταστρώσεις και την τακτική σου, καλύτερα."




Και τώρα προβλέψεις; Διαφωνούν. Αναμενόμενο... ντέρμπι κι εκεί.

Μίετσελ: "Θα πω νίκη του ΠΑΟΚ, με 2-0. Είμαι οπαδός του ΠΑΟΚ, θέλω να νικήσει η ομάδα μου."

Ζέτερμπεργκ: "Ισοπαλία, ίσως 1-1."

Σαν τελευταία ερώτηση, αφήσαμε για τους πρώην ποδοσφαιριστές των δύο αντιπάλων ομάδων την Κυριακή, την πιο έντονη ανάμνηση που έχουν από τα ντέρμπι.

Μίετσελ: "Θυμάμαι, το γκολ που πέτυχα. Ήταν μοναδικό συναίσθημα, μοναδική στιγμή. Ακόμη, βλέπω το γκολ στο Ίντερνετ και νιώθω, όπως ακριβώς εκείνη τη στιγμή."




Ζέτερμπεργκ: "Δυστυχώς η πιο έντονη ανάμνηση, είναι επεισόδια στην Τούμπα. Τρέχαμε γρήγορα προς τη φυσούνα για να αποφύγουμε, τα αντικείμενα των οπαδών."


 
 
 
ΠΗΓΗ: sport24

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *