Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Πλήρης φόρτιση ενός smartphone σε ένα λεπτό

Σε παλαιότερο άρθρο των Unboxholics, είχαμε αναφερθεί στην προσπάθεια του Πανεπιστημίου του
Tel Aviv, να αναπτύξει νέα τεχνολογίας μπαταρίας για ταχεία φόρτιση. Η εταιρία που ενσωματώνει αυτή την τεχνολογία ονομάζεται StoreDot, εδρεύει επίσης στο Tel Aviv και μαζί με το Πανεπιστήμιο, ξεκίνησαν συνεργασία με 15 κατασκευαστές για να φέρουν την μπαταρία τους στα smartphones την επόμενη χρονιά.

Όπως αναφέρει και η Guardian, χάρη στα nanodots, ένα βιο-οργανικό υλικό που ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ερευνών για Alzheimer, μια μπαταρία μπορεί να φορτίσει από 0 στο 100% μόλις σε ένα λεπτό. Το μειονέκτημα βέβαια είναι η αρκετά χαμηλότερη χωρητικότητα και η μικρότερη διάρκεια ζωής από τις τωρινές μπαταρίες, οπότε ίσως να μην ταιριάζει στις καθημερινές ανάγκες μερικών. Επίσης, χρειάζεται φορτιστή που να μπορεί να αποδώσει 40 με 80 amps.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *