Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

11 απίστευτα πράγματα που δεν γνωρίζετε για τη Google

Ποια είναι η ιστοσελίδα στην οποία μπαίνετε αμέσως μόλις ανοίγετε τον υπολογιστή σας; Μα φυσικά τη Google! Η ιστοσελίδα Quora έθεσε στους χρήστες της την ερώτηση για τα πια περίεργα και ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τη δημοφιλή ιστοσελίδα.


1. Η Google λαμβάνει υπόψιν του πάνω από 200 παραμέτρους πριν παρουσιάσει το καλύτερο αποτέλεσμα αναζήτησης μέσα σε δέκατα του δευτερολέπτου.

2. Το 1998, τη χρονιά που ξεκίνησε να λειτουργεί η Google, οι χρήστες του έκαναν περίπου 500.000 αναζητήσει την ημέρα. Σήμερα, γίνονται πάνω από 2 εκατομμύρια αναζητήσεις κάθε δευτερόλεπτο.

3. Από την έναρξη του street view το 2007, η ομάδα της Google έχει φωτογραφίσει πάνω από 7,2 εκατομμύρια μίλια δρόμου.

4. Όταν ξεκίνησε η υπηρεσία Street View, είχε μόνο 5 πόλεις των ΗΠΑ που είχαν τραβηχτεί με κάμερα ανάλυσης 5 megapixel. Πλέον έχει εικόνες από κάθε ήπειρο και χρησιμοποιεί ανάλυση 75 megapixel.

5. Πάνω από 6 δισεκατομμύρια ώρες βίντεο προβάλλονται κάθε μήνα στο Youtube. Αριθμός που αντιστοιχεί σε μία ώρα για κάθε άνθρωπο στον πλανήτη.

6. Από που προέρχεται όλο αυτό το υλικό; Οι χρήστες του Youtube «ανεβάζουν» βίντεο διάρκεια 300 ωρών κάθε λεπτό.

7. Η Google έχει πάνω από 53.600 υπαλλήλους και 70 γραφεία σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο.

8. Το 2014. περίπου το 89% από τα κέρδη του ύψους των 66 δισεκατομμυρίων που έβγαλε η Google, ήταν από διαφήμιση.

9. Η «αποθήκη» αναζήτησης της Google έχει μέγεθος πάνω από 100 εκατομμύρια gb και θα χρειάζονταν περισσότεροι από 100.000 σκληροί δίσκοι μεγέθους 1 terrabyte για να αποθηκεύσουν τόσα δεδομένα.

10. Οι άνθρωποι στηρίζονται σε τόσο μεγάλο βαθμό στην αναζήτηση της Google που όταν το 2013, «έπεσε» για 5 λεπτά, η παγκόσμια κίνηση στο διαδίκτυο μειώθηκε κατά 40%.

11. Η Google πρέπει να είναι η μοναδική ιστοσελίδα που έχει ως μοναδικό στόχο τη μείωση του χρόνου παραμονής στη σελίδα της.




Πηγή: huffingtonpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *