Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Social media και ηλικία

Μια νέα μελέτη του ComScore που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ μας λέει πως η ηλικία σας μπορεί να αποκαλυφθεί βάση του social media που προτιμάτε. 

Η πλατφόρμα που κάνει θραύση στους νέους είναι το Snapchat με το 71% των χρηστών του να είναι ηλικίας 18-34 ετών. Το Facebook είναι το λιγότερο δημοφιλές στους νέους, με μόλις το 38% των χρηστών του να ανήκουν στο γκρουπ των 18-34, ενώ το Twitter έχει το 41% των χρηστών του σε αυτό το ηλικιακό γκρουπ. Άλλα δημοφιλή social media σε αυτές τις ηλικίες είναι το Vine, το Tumblr και το Instagram.

Πάνω από το ένα δέκατο των χρηστών του Facebook έχει φτάσει την ηλικία συνταξιοδότησης, δηλαδή 65+, ενώ σε αυτή την ηλικία το Snapchat έχει μόλις 1% μερίδιο. Οι άνω των 34 χρήστες προτιμούν ακόμα πλατφόρμες όπως το Google+, το Twitter και το Pinterest. Στην έρευνα δε συμπεριλήφθηκαν οι χρήστες κάτω των 18, ηλικία στην οποία τα ηνία κρατάει το Snapchat. Πάντως το Facebook παραμένει το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στις ΗΠΑ, αφού το χρησιμοποιεί το 81% του ψηφιακού πληθυσμού.



unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *