Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Η Greenpeace εκπαιδεύει αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα για την καλλιέργεια ελληνικών κτηνοτροφικών φυτών

Δράση από κοινού αναλαμβάνουν Greenpeace και αγρότες για ένα νέο μοντέλο γεωργίας με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία.

Η νέα πρωτοβουλία της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αναλαμβάνει να υποστηρίξει τους αγρότες που θέλουν να επενδύσουν σε βιώσιμες αγροτικές πρακτικές, όπως η καλλιέργεια ελληνικών κτηνοτροφικών φυτών για ζωοτροφές χωρίς μεταλλαγμένα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Greenpeace, το οποίο στηρίζει ως αποκλειστικός δωρητής το Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου, ξεκίνησε στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας με επίκεντρο την καλλιέργεια κτηνοτροφικού κουκιού και θα συνεχιστεί στη Βόρεια Ελλάδα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν εκπαιδευτικές ημερίδες και διανομή εγχειριδίων καλλιέργειας. Απευθύνεται σε παραγωγούς που ενδιαφέρονται να εξοικειωθούν με τα χαρακτηριστικά και τις καλλιεργητικές απαιτήσεις του κτηνοτροφικού κουκιού, του ρεβιθιού, του μπιζελιού και του λούπινου.

Στη διάρκεια των ημερίδων οι παραγωγοί έχουν την ευκαιρία να μεταφέρουν την εμπειρία τους και να έρθουν σε επαφή με ειδικευμένους γεωπόνους που προτείνουν ήπιες και βιώσιμες γεωργικές πρακτικές, όπως αμειψισπορά για φυσική λίπανση (εναλλαγή καλλιεργειών με κτηνοτροφικά φυτά) και επιφανειακή καλλιέργεια για φυσική αντιμετώπιση της αυτοφυούς βλάστησης (αγριόχορτα). Παράλληλα, η Greenpeace στηρίζει έμπρακτα τους παραγωγούς διανέμοντας σπόρο κτηνοτροφικών φυτών στους καλλιεργητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Ήδη οι πρώτες καλλιέργειες των αγροτών που συμμετείχαν ετοιμάζονται να ανθοφορήσουν.


thestival.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *