Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Ανατροπή στην υπόθεση του Airbus: Ο πιλότος είχε κλειδωθεί έξω από το πιλοτήριο

Νέα δεδομένα στην υπόθεση της συντριβής του μοιραίου Airbus της Germanwings, καθώς, όπως προκύπτει από την ανάλυση του μαύρου κουτιού καταγραφής ήχου, σύμφωνα με τους New York Times, ο πιλότος είχε κλειδωθεί έξω από το πιλοτήριο.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, στο μαύρο κουτί έχει καταγραφεί αρχικά μια «χαλαρή συζήτηση» μεταξύ των πιλότων, μέχρι που ένας από αυτούς βγαίνει από το πιλοτήριο. Επιστρέφοντας προσπαθεί να μπει ξανά στο πιλοτήριο αλλά δεν τα καταφέρνει, καθώς η πόρτα είναι κλειδωμένη. Αρχίζει να χτυπάει την πόρτα, δεν παίρνει καμία απάντηση και ακούγονται δυνατοί θόρυβοι, καθώς προφανώς ο πιλότος που είχε κλειδωθεί απ' έξω προσπαθεί να σπάσει την πόρτα.

«Ακούς τον πιλότο απ' έξω να χτυπάει ελαφρά την πόρτα χωρίς να παίρνει απάντηση. Και ύστερα χτυπά δυνατότερα, χωρίς πάλι να παίρνει απάντηση. Δεν παίρνει ποτέ απάντηση... Μπορείς να τον ακούσεις να προσπαθεί να σπάσει την πόρτα», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας εκ των ερευνητών, που ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το όνομά του λόγω της συνεχιζόμενης έρευνας, μιλώντας στους New York Times.

Το τι μπορεί να συνέβη στο πιλοτήριο την ώρα της απουσίας του εξαιρετικά έμπειρου πιλότου (δούλευε για πάνω από 10 χρόνια στη Lufthansa, της οποίας θυγατρική είναι η Germanwings) και για ποιο λόγο κλείδωσε η πόρτα παραμένουν άγνωστα. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι ο συγκυβερνήτης του αεροπλάνου που είχε μείνει μόνος στο πιλοτήριο είχε μόνο 630 ώρες πτήσεις, ενώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί η εθνικότητά του.

Χθες, πιλότοι σε φόρουμ που υποστήριζαν ότι είχαν γνώση της ανάλυσης των δεδομένων του μαύρου κουτιού του μοιραίου Airbus ανέφεραν ότι είναι πιθανό να έσπασε το παρμπρίζ του αεροπλάνου και οι πιλότοι να έχασαν τις αισθήσεις τους με το τραγικό αποτέλεσμα αυτό που όλοι γνωρίζουμε



Πηγή: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *