Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Νέα πατέντα για την κάμερα του iPhone

Έχουμε δει πως με τα κατάλληλα εργαλεία, η κάμερα των iPhone είναι ικανή για γυρίσματα επαγγελματικού επιπέδου. 

Με τη Samsung και τις άλλες εταιρίες όμως να έχουν φτάσει – αν όχι ξεπεράσει – τις ικανότητες των σημερινών iPhone, η Apple θέλει να συνεχίσει να πρωτοπορεί. Έτσι κατέθεσε μια νέα πατέντα για την κάμερα του iPhone, σύμφωνα με την οποία θα προσδίδει υψηλότερη ακρίβεια χρωμάτων από ποτέ. Αυτό θα το καταφέρει με ένα νέο στοιχείο στην κάμερα, το οποίο θα περιέχει 3 αισθητήρες, οι οποίοι με τη σειρά τους θα διαχωρίζουν το φως σε τρία χρώματα, κόκκινο, μπλε και πράσινο. Και όπως αναφέρει το AppleInsider, “τα συστήματα που διαχωρίζουν το φως δε χρειάζονται επεξεργασία χρωμάτων ή απομωσαϊκοποίηση, επομένως αυξάνουν την ανάλυση των pixel”. Αυτό σημαίνει στην πραγματικότητα πως τα χρώματα θα είναι εξίσου πραγματικά τόσο την ημέρα, όσο και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Να τονίσουμε πως η τεχνολογία διαχωρισμού του φωτός σε τρία χρώματα δεν είναι νέα και χρησιμοποιείται ήδη σε ορισμένες κάμερες, αλλά είναι η πρώτη φορά που θα δοκιμαστεί σε μια συσκευή τόσο λεπτή όσο το iPhone.



unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *